Un somelier cu experiență a spus cu ce nu trebuie să combini vinul dacă vrei să eviți mahmureala. Multe persoane fac această greșeală atunci când merg la restaurant sau chiar când sunt acasă.
Vara, multe persoane care merg la restaurant consumă celebrul șpriț, adică vin combinat cu apă minerală. Deși această combinație este pe placul multora, nu ar trebui consumată.
Un somelier cu experiență a explicat care este motivul pentru care ar trebui să renunți la combinația de vin cu apă minerală. Mulți români preferă șprițul, dar nu este deloc o idee prea bună.
Somelierul a spus că vinul poate fi băut, din când în când, în această variantă, însă nu în mod regulat. Gustul vinului nu va fi mai bun dacă se adaugă apă minerală peste el.
“Este greșit să bem șpriț. Dacă vrei să bei un cocktail revigorant, bazat pe vin cu apă minerală nu e neapărat cel mai greșit lucru. Îl bei înainte de masă, din când în când.
Dar n-o face ca regula și nu-l bea doar în varianta asta. Dacă bei un vin, lasă-i aromele, nu-l dilua. Punandu-i apă minerală, nu-i vei îmbunătăți gustul, dimpotrivă”, a explicat somelierul Marius Danciu, de la crama hotelului de 5 stele Privo, pentru foodstory.ro.
Totodată, un alt motiv pentru care combinația de vin cu apă minerală ar trebui evitată este faptul că aceasta din urmă conține dioxid, de carbon, care duce la deshidratare.
“E foarte important –acesta este al doilea motiv pentru care nu e bine să bem șpriț: dioxidul de carbon din apă deshidratează. A doua zi vei suferi de mahmureală. Este dovedit științific”, a mai spus acesta.
Atunci când ești la un restaurant și vrei să bei un pahar de vin, e bine să comanzi și unul de apă plată. În acest fel, nu te vei deshidrata, la fel cum se întâmplă în cazul apei minerale. Hidratarea e foarte importantă dacă vrei să eviți mahmureala.
“Atunci când bei vin, hidratează-te întodeauna. Niciodată nu trebuie să lipsească apa plată de lângă paharul cu vin”, a mai precizat somelierul.
În plus, somelierul îi îndeamnă pe oameni să evite vinurile dulci care nu sunt vinificate corect, deoarece pot provoca mahmureală.
“Vinurile dulci au și ele rolul lor. Mă refer la un vin corect făcut dulce. De cele mai multe ori îl bei la desert, însă poți la fel de bine să-l bei la un aperitiv, cu un parfait de ficat sau cu un foie gras”, a mai spus somelierul.