Life

Cu ce să speli bateria chiuvetei din bucătărie, baie sau de la cadă. În felul acesta o să strălucească mereu și va arăta ca nouă. Alimentul banal care te scapă de calcar, rugină și orice fel de urme

Ingredientele banale care te ajută să scapi de orice urmă de calcar de pe bateria chiuvetei. Doar așa îi poți reda strălucirea.
08.06.2024 | 12:00
Cu ce sa speli bateria chiuvetei din bucatarie baie sau de la cada In felul acesta o sa straluceasca mereu si va arata ca noua Alimentul banal care te scapa de calcar rugina si orice fel de urme
Ingredientele banal care te ajută să scapi de orice urmă de calcar de pe bateria chiuvetei. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Gospodinele știu foarte bine că nu este deloc ușor să cureți ”lună” bateria de la chiuvete sau de la cadă. Calcarul se depune constant pe ele, iar petele sunt vizibile imediat. Ei bine, de acum încolo, salvarea lor se află într-un ingredient banal.

Ingredientul banal care te ajută să redai strălucirea bateriei de la chiuvetă

Calcarul este cel mai mare inamic al bateriilor de chiuvetă. Acesta se depune peste tot și este aproape imposibil să scapi de el, mai ales în locurile greu accesibile.

ADVERTISEMENT

Pentru a curăța bateriile de chiuvetă există multe soluții în comerț. Însă, acestea trebuie alese cu grijă, căci unele dintre ele pot dăuna materialului din care sunt făcute bateriile.

Pentru a simpla procesul de curățenie, gospodinele trebuie să știe că salvarea lor este un ingredient banal. Toate îl au în bucătărie, însă puține sunt cele care s-au gândit să îl folosească pentru a curăța bateriile chiuvetelor.

ADVERTISEMENT

Banalul oțet face minuni în astfel de cazuri. Aplicat corespunzător, oțetul face ca bateria chiuvetei din bucătărie sau din baie să arate ca noi. În plus, nici nu necesită prea mult efort.

Pentru a curăța bateriile chiuvetei cu ajutorul oțetului trebuie să înmoi o lavetă în oțet. Poate fi chiar și o haină mai veche, un tricou, însă este esențial să fie îmbibat suficient în oțet.

ADVERTISEMENT

Laveta respectivă se pune pe chiuvetă și pe baterie în zonele unde este vizibil calcarul. Este necesar ca laveta să stea acolo maxim o oră, timp în care acționează împotriva calcarului.

După ce s-a scurs timpul, cu un burete de vase poți trece la îndepărtarea calcarului. Având în vedere că oțetul a acționat atât de mult timp asupra sa, nu este de mirare că acesta nu mai este tare, ci se îndepărtează cu ușurință.

ADVERTISEMENT

Alte ingrediente care te ajută să scapi de calcarul de pe bateria chiuvetei

Nu doar oțetul este eficient în curățarea bateriilor de chiuvetă. La fel de bine poate fi folosită și clasica spumă de ras. Deși poate suna ciudat, spuma de ras redă strălucirea bateriilor de chiuvetă fără a le distruge.

Tot ce trebuie să faci este să pui spumă de ras pe o lavetă moale. Ușor, cu gesturi fine, bateria trebuie frecată de calcar. Nu trebuie să îți faci griji, căci bateria nu se va zgâria deloc și nici nu va fi distrusă.

Dacă nu ai la îndemână spumă de ras, poți apela la un alt produs de igienă personală. Și anume, la pasta de dinți. Pasta de dinți trebuie pusă pe o lavetă moale și trebuie folosită încă de la primele semne de calcar de pe baterie.

Pasta de dinți nu trebuie frecată de baterie, ci trebuie curățat totul cu grijă. La final, bateria trebuie clătită pentru a nu rămâne niciun fel de reziduu pe ea.

Dacă niciuna dintre aceste metode nu îți este la îndemână sau nu te-au convins, trebuie să știi ca la fel de eficientă este și lămâia. Aceasta trebuie tăiată pe jumătate, după care poți trece la lustruitul bateriei. După ce ai curățat totul cu lămâie, suprafețele se clătesc cu apă și se șterg cu o lavetă uscată.

ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”