Gospodinele știu foarte bine că nu este deloc ușor să cureți ”lună” bateria de la chiuvete sau de la cadă. Calcarul se depune constant pe ele, iar petele sunt vizibile imediat. Ei bine, de acum încolo, salvarea lor se află într-un ingredient banal.
Calcarul este cel mai mare inamic al bateriilor de chiuvetă. Acesta se depune peste tot și este aproape imposibil să scapi de el, mai ales în locurile greu accesibile.
Pentru a curăța bateriile de chiuvetă există multe soluții în comerț. Însă, acestea trebuie alese cu grijă, căci unele dintre ele pot dăuna materialului din care sunt făcute bateriile.
Pentru a simpla procesul de curățenie, gospodinele trebuie să știe că salvarea lor este un ingredient banal. Toate îl au în bucătărie, însă puține sunt cele care s-au gândit să îl folosească pentru a curăța bateriile chiuvetelor.
Banalul oțet face minuni în astfel de cazuri. Aplicat corespunzător, oțetul face ca bateria chiuvetei din bucătărie sau din baie să arate ca noi. În plus, nici nu necesită prea mult efort.
Pentru a curăța bateriile chiuvetei cu ajutorul oțetului trebuie să înmoi o lavetă în oțet. Poate fi chiar și o haină mai veche, un tricou, însă este esențial să fie îmbibat suficient în oțet.
Laveta respectivă se pune pe chiuvetă și pe baterie în zonele unde este vizibil calcarul. Este necesar ca laveta să stea acolo maxim o oră, timp în care acționează împotriva calcarului.
După ce s-a scurs timpul, cu un burete de vase poți trece la îndepărtarea calcarului. Având în vedere că oțetul a acționat atât de mult timp asupra sa, nu este de mirare că acesta nu mai este tare, ci se îndepărtează cu ușurință.
Nu doar oțetul este eficient în curățarea bateriilor de chiuvetă. La fel de bine poate fi folosită și clasica spumă de ras. Deși poate suna ciudat, spuma de ras redă strălucirea bateriilor de chiuvetă fără a le distruge.
Tot ce trebuie să faci este să pui spumă de ras pe o lavetă moale. Ușor, cu gesturi fine, bateria trebuie frecată de calcar. Nu trebuie să îți faci griji, căci bateria nu se va zgâria deloc și nici nu va fi distrusă.
Dacă nu ai la îndemână spumă de ras, poți apela la un alt produs de igienă personală. Și anume, la pasta de dinți. Pasta de dinți trebuie pusă pe o lavetă moale și trebuie folosită încă de la primele semne de calcar de pe baterie.
Pasta de dinți nu trebuie frecată de baterie, ci trebuie curățat totul cu grijă. La final, bateria trebuie clătită pentru a nu rămâne niciun fel de reziduu pe ea.
Dacă niciuna dintre aceste metode nu îți este la îndemână sau nu te-au convins, trebuie să știi ca la fel de eficientă este și lămâia. Aceasta trebuie tăiată pe jumătate, după care poți trece la lustruitul bateriei. După ce ai curățat totul cu lămâie, suprafețele se clătesc cu apă și se șterg cu o lavetă uscată.