Fotbal intern

Cu ce se mai ocupă Florin Talpan: a depus memorii împotriva tuturor contracandidaţilor la postul de comandant al CSA Steaua, iar asta s-a întors împotriva lui ?

09.01.2020 | 23:48
Cu ce se mai ocupa Florin Talpan a depus memorii impotriva tuturor contracandidatilor la postul de comandant al CSA Steaua iar asta sa intors impotriva lui
Florin Talpan a depus memorii la Ministerul Apărării împotriva tuturor contracandidaţilor la postul de comandat al CSA Steaua! 
ADVERTISEMENT

Florin Talpan a lăsat-o mai moale în această perioadă cu procesele împotriva lui Gigi Becali şi a FCSB-ului, toată atenţia juristului de la CSA Steaua fiind captată de ţelul său declarat doar pe jumătate: ocuparea postului de comandant al clubului.

Talpan părea să fie mare favorit la concursul care urma să se ţină în primăvară, însă a vrut să se asigure că va fi singurul candidat, lucru care s-a întors, momentan, în defavoarea lui. FANATIK vă povesteşte exact ce s-a petrecut în ultima perioadă la clubul Ministerului Apărării.

ADVERTISEMENT

Florin Talpan a depus memorii la Ministerul Apărării împotriva tuturor contracandidaţilor la postul de comandat al CSA Steaua!

La începutul lunii noiembrie, Florin Talpan avea parte de două veşti excelente: “duşmanul” Bixi Mocanu îşi termina mandatul în fruntea CSA Steaua, iar Cristian Cîrlan era numit comandant. Cîrlan îşi anunţa disponibilitatea de a sta în funcţie doar până undeva în martie-aprilie, când urma să se desfăşoare un concurs pentru ocuparea respectivei poziţii.

Iar Talpan devenea automat mare favorit, mai ales că şi Cîrlan urma să-l susţină la respectivul concurs, tocmai pentru a se asigura că “duşmanul” comun, Mocanu (cel împotriva căruia Talpan depusese nenumărate memorii la Ministerul Apărării) nu va ieşi câştigător.

ADVERTISEMENT

Toate bune şi frumoase până aici, numai că au început oamenii să se înscrie la concurs, şi asta în număr neaşteptat de mare! Dorinţa de a pune mâna pe funcţia pe care Talpan şi-o “rezervase” deja pentru el a fost imensă, iar până la finalul anului chiar şi câte patru oameni din fiecare secţie îşi depuseseră candidatura!

E normal, doar CSA Steaua e clubul cu cel mai mare buget din România, având în ultimii doi ani fonduri anuale în jur de 16 milioane de euro!

ADVERTISEMENT

Talpan a început să se simtă ameninţat şi şi-a zis că nu strică să-şi ia măsuri de siguranţă. Aşa că s-a pus pe treabă. Meticulos cum îl ştim, juristul clubului Armatei a luat la puricat “dosarele de cadre” ale fiecărui contracandidat.

A găsit la fiecare în parte (!) nereguli şi lucruri care, conform lui, nu corespundeau cu ocuparea funcţiei de comandant al CSA Steaua şi s-a pus pe redactat memorii. Peste 20 de astfel de sesizări a trimis Talpan, “inundând” Ministerul Apărării Naţionale cu proteste în scris la adresa candidaturii celor care voiau să-i “sufle” funcţia de sub nas.

ADVERTISEMENT

Concursul din primăvară nu se mai ţine: numirea se va face direct de la Minister

Plictisiţi probabil de veşnicele certuri din interior şi de sesizările “talpanistice”, cei de la Minister au luat însă o decizie-şoc, nu neapărat pentru ceilalţi candidaţi, ci chiar pentru Talpan! Astfel, s-a decis ca mult anunţatul şi disputatul concurs să nu mai aibă loc, iar în primăvară să se facă numirea directă, fără alte proceduri, a noului comandant! Talpan e de departe cel mai defavorizat de această opţiune, visul său fiind aproape de a nărui!

La concurs, Talpan ar fi avut cele mai mari şanse. Cristian Cîrlan nu ar mai fi candidat, actualul comandant având probleme grave de sănătate, şi i-a promis că îl va susţine, iar colonelul de justiţie avea, oricum, cel mai bun dosar. Însă în noua situaţie e foarte complicat pentru Talpan, jocurile urmând să se facă la alt nivel.

 

 

ADVERTISEMENT