ADVERTISEMENT
News

Cu ce ser s-a vaccinat Vladimir Putin. Nu este disponibil în România

Vladimir Putin s-a vaccinat în privat, iar abia acum s-a aflat ce ser a ales. Șeful de stat a anunțat că a avut efecte secundare.
Autor: Andreea Marin | 30.06.2021 | 18:13
Cu ce ser s-a vaccinat Vladimir Putin. Nu este disponibil în România
Cu ce ser s-a vaccinat Vladimir Putin. Nu este disponibil în România. Ce efecte secundare a avut. Sursa foto: Hepta

Vladimir Putin s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, în privat. Acesta a ales unul dintre cele patru seruri care se produc în Rusia. De asemenea, șeful de stat a declarat că a întâmpinat și efecte adverse.

ADVERTISEMENT

Cu ce ser s-a vaccinat Vladimir Putin. Liderul a avut mai multe efecte secundare

Vladimir Putin a ales pentru a se vaccina serul Sputnik V, unul dintre cele produse în Rusia. Acesta nu este disponibil în țara noastră. Liderul rus a declarat că nu a vrut să creeze un regim preferențial pentru niciunul dintre ele.

De asemenea, președintele rus a mai transmis și că a ales acel vaccin care nu are o durată de așteptare atât de mare. El a mai transmis și că oamenii ar trebuie să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

 „Avem patru vaccinuri făcute cu tehnică de ultimă oră, sunt sigure și eficiente, așa că sper că ezitările unora dintre cetățenii noștri vor dispărea”, a spus președintele.

Ce efecte adverse a avut Vladimir Putin după ce s-a vaccinat

Liderul Rusiei nu s-a ferit să vorbească nici despre efectele adverse pe care le-a resimțit după ce s-a vaccinat. Astfel, el a precizat că a avut o inflamare a brațului.

ADVERTISEMENT

Eficiența vaccinului a fost dovedită în câteva zile, iar președintele a mai spus că avea anticorpi la un interval scurt după ce s-a imunizat împotriva noului coronavirus.

„După prima doză nu am simțit nimic, doar o mică inflamare a brațului, după vreo patru ore. A doua doză am făcut-o la ora 12 AM, iar la ora 12 PM mi-am luat temperatura și aveam 37,2 C.

ADVERTISEMENT

Când m-am trezit, aveam 36,6. După câteva zile, mi-au analizat sângele și au găsit un nivel ridicat de anticorpi”, a mai spus președintele rus, conform The Moscow Times.

Rușii ar putea fi obligați să se vaccineze

Vaccinarea nu este obligatorie în acest moment în Rusia, dar măsurile luate de autorități nu le dau altă variantă cetățenilor, decât aceea de a se imuniza.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, cei care lucrează în servicii trebuie să se vaccineze, pentru că altfel își vor pierde slujbele.

„Dacă un moscovit lucrează în sectorul serviciilor și trebuie să se vaccineze, dar a luat decizia de a nu se vaccina, pur și simplu trebuie să înceteze să lucreze în sectorul serviciilor.

ADVERTISEMENT

Iar dacă vrea, va căuta un loc de muncă într-un alt sector, care nu presupune necesitatea vaccinării”,  a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!