Life

Cu ce soluție naturală trebuie să stropești răsadurile de roșii, ca să ai cât mai multe pe o singură tulpină. Secretul unui grădinar cu experiență pentru o recoltă bogată

Cu ce soluție naturală trebuie stropite răsadurile de roșii pentru a fi cât mai multe pe o singură tulpină. Trucul folosit de un grădinar cu experiență.
31.05.2024 | 22:00
Cu ce solutie naturala trebuie sa stropesti rasadurile de rosii ca sa ai cat mai multe pe o singura tulpina Secretul unui gradinar cu experienta pentru o recolta bogata
Soluția naturală cu care să stropești răsadurile de roșii. Sursa foto: Unsplash, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce soluție naturală poți utiliza pentru a stropi răsadurile de roșii. În acest fel, vei avea mai multe pe o singură tulpină. Trucul este folosit de grădinarii cu experiență.

Cu ce soluție naturală trebuie să stropești răsadurile de roșii, ca să cât mai multe pe o singură tulpină

Persoanele care cresc legume în grădina proprie știu că acest lucru presupune multă muncă, dar și aplicarea unor reguli clare pentru ca recolta să fie bogată, iar plantele sănătoase.

ADVERTISEMENT

Atunci când este vorba despre roșii, pentru a le putea proteja de boli și de dăunători, e important să le acorzi multă atenție pentru a avea parte de o recoltă prosperă.

Roșiile crescute în propria curte sunt mult mai sănătoase și aromate, așa că merită să faci eforturi pentru ca acestea să crească corespunzător.

ADVERTISEMENT

E necesar ca roșiile să fie stropite încă din faza de răsad și să nu fie amânat acest lucru, altfel pot ajunge să fie afectate de boli. În comerț, există numeroase soluții pentru a stropi roșiile.

De asemenea, sunt și soluții naturale pentru roșii, iar acestea te vor ajuta să ai o recoltă bogată, așa cum îți dorești. Pentru a proteja recolta de mană, o boală agresivă care afectează roșiile, poți utiliza zer sau lapte.

ADVERTISEMENT

Pentru a obține soluția, trebuie să amesteci o parte de zer sau de lapte cu două părți de apă. Soluția trebuie turnată apoi într-o sticlă cu pulverizator și poate fi folosită pentru a stropi roșiile.

Momentul cel mai bun pentru a folosi amestecul este seara, după irigarea plantelor, potrivit click.ro. Totodată, e bine să verifici prognoza meteo înainte și să te asiguri că nu urmează o ploaie.

ADVERTISEMENT

Ce îngrășământ e bine să folosești pentru roșii

Răsadurile de roșii pot fi cultivate în martie sau în mai. Acestea trebuie udate zilnic și trebuie să te asiguri că se dezvoltă așa cum trebuie. Atunci când le plantezi, solul trebuie să fie curat, pentru a nu dezvolta o boală fungică.

De altfel, e important ca solul să fie hrănit cu un îngrășământ natural. Cenușa reprezintă un exemplu în acest sens, dar trebuie pusă la rădăcină, fără a atinge frunzele răsadurilor.

Cojile de nuci sau de ouă pot fi folosite pe post de îngrășământ pentru roșii, care se vor hrăni cu nutrienții acestora și vor ajunge să crească într-un mod sănătos.

ADVERTISEMENT