Life

Cu ce soluții se stropesc, de fapt, pomii fructiferi în luna mai. Așa îți vei asigura o recoltă bogată

Cu ce soluții se stropesc pomii fructiferi în luna mai pentru a-ți asigura o recoltă bogată. Numărul lor nu este mic deloc.
08.05.2024 | 11:40
Cu ce solutii se stropesc de fapt pomii fructiferi in luna mai Asa iti vei asigura o recolta bogata
Cu ce soluții se stropesc, de fapt, pomii în luna mai. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Soluțiile cu care se stropesc pomii fructiferi în luna mai. Trebuie să le folosești dacă vrei să ai o recoltă bogată la finalul sezonului și să te bucuri de roade delicioase și fără dăunători.

Cu ce se soluții se stropesc pomii fructiferi în luna mai

În luna mai, pomicultorii se apucă serios de treabă și încep activitățile în forță. Tratamentele sunt cruciale pentru o recoltă bogată și marchează tranziția de la primăvară la sezonul cald.

ADVERTISEMENT

În plus, temperaturile care cresc pe zi ce trece aduc o intensitate sporită în procesele de creștere și dezvoltare ale pomilor fructiferi. Dar și bolile și dăunătorii devin activi.

Astfel că, în acest moment al anului, pomii fructiferi se stropesc cu fungicide și insecticide combinate cu îngrășăminte foliare. Toate acestea sunt alese în funcție de categorii.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, la sâmburoase, precum caisul, piersicul, nectarinul sau migdalul, apar afecțiuni ca ciuruirea bacteriană și micotică, miniliozele și antracnoza. Iar pentru combaterea acestora se folosesc tratamente ca Topsin 70 WDG, Merpan, Movento. La acestea se adaugă fertilizanți foliari.

Cu ce soluții se stropește mărul

Pe de altă parte, pomii care fac parte din soluția semințoase trebuie să fie îngrijite altfel și se stropesc cu alte soluții. Vorbim despre pomi fructiferi, precum mărul, părul sau gutuiul.

ADVERTISEMENT

Nici acestea nu sunt ferite de boli și dăunători. La trecerea în sezonul cald este posibil să fie afectați de rapănul și făinarea. De asemenea, unul dintre dăunătorii care apar frecvent este viermele fructelor.

Pe lista de soluții cu care se stropesc pomii aceștia în luna mai sunt unele care se găsesc la fitofarmacie. Acestea sunt, conform antena3.ro,  Merpan, Stoby și Karate Zeon.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru de făcut pentru a te asigura că vei avea o recoltă bogată este plivirea lăstarilor care sunt prisos prin ciupirea acestora din locul în care creșterea depășește 40 de centimetri. Așa este stimulată ramificarea și dezvoltarea mugurilor.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
Trucul simplu pentru potolirea foamei. Obiceiurile cu care poți jongla
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care
Crima din Sibiu. Ucigaşul Florentinei se droga şi auzea voci care "îi spuneau ce să-i facă". Fusese internat la psihiatrie, dar în zadar
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
ANUNȚ privind RECALCULAREA PENSIILOR! Se ANUNȚĂ SUMELE EXACTE
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care...
Rovinieta 2024. Cât costă taxa de drum, în funcție de vehiculul pe care îl conduci
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu,...
Cum a ajuns Regina Elisabeta a II-a la 96 de ani. Sandwich-ul simplu, dar sănătos, pe care îl mânca mereu monarhul Marii Britanii