Cu ce stropesc grecii roșiile pentru a avea o recoltă bogată, chiar și pe timp de secetă. Este asul din mânecă la care apelează în fiecare an.
Pentru românii care stau la curte și au grădină, primăvara și vara sunt unele dintre cele mai aglomerate sezoane. În lunile de primăvară, aceștia cultivă legumele, iar lunile de vară le dedică îngrijirii culturilor, astfel încât să aibă recolte bogate.
Din grădinile românilor nu lipsesc niciodată roșiile, unele dintre cele mai consumate legume. De obicei, aceste legume nu sunt deloc pretențioase, iar dacă au condițiile potrivite, precum temperaturi optime și apă suficientă, roșiile se dezvoltă foarte bine. Totuși, asta nu înseamnă că nu există loc și de mai bine.
Grecii sunt experți atunci când vine vorba de cultivarea roșiilor. Roșiile nu lipsesc din alimentația grecilor, ba chiar sunt unele dintre legumele de bază ale faimoasei diete mediteraneene. Tocmai de aceea, aceștia pun foarte mult accent pe calitatea lor.
De exemplu, grecii nu plantează niciodată roșiile în același loc, doi ani la rând. Aceștia se folosesc de principiul rotației culturilor, astfel că într-un an pun fasole, în altul mazăre sau ceapă și abia după 2 ani revin la roșii.
Nu doar rotația culturilor îi ajută pe greci să aibă cele mai bogate culturi de roși. De ani buni de zile, aceștia stropesc roșiile cu o soluție naturală, care ține la distanță afidele, dar și alte boli.
Soluția considerată asul din mânecă al grecilor nu este deloc greu de preparat, ba chiar o poți face și acasă. Ai nevoie doar de usturoi, urzică și coada-calului, iar această infuzie trebuie neapărat aplicată pe roșii.
Acum că ai aflat cel mai mare secret al grecilor pentru culturi de roșii de invidiat, trebuie să știi că astfel de trucuri nu sunt suficiente. De exemplu, este important să știi că nu trebuie plantată orice legumă lângă roșii, deoarece le poate dăuna.
Potrivit grădinarilor cu experiență, castraveții nu ar trebui niciodată plantați lângă roșii, deoarece au nevoie de altă temperatură și umiditate. De asemenea, nici varza nu face echipă bună cu roșiile. Varza tinde să consume aproape toți nutrienții din sol și poți avea surpriza neplăcută să te trezești cu roșii foarte mici.