Life

Cu ce tip de făină poți prepara chiftelele. Vor fi mai sănătoase, iar gustul nu va fi afectat

Cu ce tip de făină să prepari chiftelele ca să iasă mai sănătoase. Vor avea o textură pufoasă, iar gustul va rămâne la fel.
26.03.2025 | 14:49
Cu ce tip de faina poti prepara chiftelele Vor fi mai sanatoase iar gustul nu va fi afectat
Ce tip de făină să folosești pentru chiftele. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chiftele sunt destul de ușor de preparat, dar te-ai gândit vreodată să le prepari cu un alt tip de făină decât cea de grâu? Vor fi mai sănătoase datorită ingredientelor nutritive.

Ce tip de făină să folosești atunci când prepari chiftele

Chiftelele sunt unele dintre cele mai apreciate preparate pe bază de carne. Multe persoane le preferă pufoase, dar și aromate, în funcție de ce ingrediente sunt utilizate. Se pot consuma alături de mai multe garnituri, după preferințe.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să prepari chiftele mai sănătoase, dar fără să-și piardă gustul și savoarea, atunci există posibilitatea de a înlocui făina albă cu cea de năut, care este mai nutritivă.

Făina de năut conține proteine și fibre, dar și vitamine din complexul B. Este ideală dacă vrei să reduci consumul de gluten sau, pur și simplu, îți dorești variante mai sănătoase ale preparatelor clasice.

ADVERTISEMENT

Mai mult, făina de năut te poate ajuta să obții o textură mai pufoasă a chiftelelor. De asemenea, ingredientele se vor lega mai bine și vor avea o aromă delicioasă.

Ai nevoie de 400 de grame de carne tocată (pui, curcan, vită sau porc), un ou, 3 linguri de făină de năut și un cartof mic ras, care este opțional, dar va contribui la obținerea unei texturi pufoase, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT

Mai ai nevoie și de o ceapă mică, tocată mărunt, 2 căței de usturoi pisați, o linguriță de boia dulce, ½ linguriță de cimbru uscat, o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat, și de 2 linguri de ulei. Lista ingredientelor include sare și piper, care se adaugă după gust.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară chiftelele cu făină de năut

Carnea tocată, oul, făina de năut, ceapa, usturoiul, cartoful ras și condimentele se amestecă, toate, într-un bol mare. Compoziția se frământă. apoi, timp de câteva minute, pentru ca toate ingredientele să se îmbine perfect.

După aceea, se formează chiftelele de mărimea dorită, apoi se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le poți prăji într-o tigaie, cu puțin ulei. O altă variantă este să le coci la cuptor, la 180 °C, pentru 25 – 30 de minute, dar să le întorci la jumătatea timpului.

Chiftelele se servesc calde, alături de garnitura pe care o preferi. Poți opta și pentru un sos de iaurt cu usturoi, iar combinația este una delicioasă. Poftă bună!