Sport

Cu cine a semnat Cristian Ponde, maramureșeanul crescut de Sporting și comparat cu Ronaldo

07.09.2018 | 19:05
Cu cine a semnat Cristian Ponde maramureseanul crescut de Sporting si comparat cu Ronaldo
ADVERTISEMENT

Născut în Făurești, Maramureș, Cristian Ponde a emigrat cu părinții în Portugalia la o vârstă fragedă. Acolo s-a apucat de fotbal și a evoluat la Academia lui Sporting, evoluțiile sale foarte bune atrăgându-i comparații cu Cristiano Ronaldo în presa lustiană.

Cu cine a semnat Cristian Ponde

Deși făcea legea la echipele de juniori ale Portugaliei, națională pentru care a ales să evolueze în detrimentul României, deși FRF s-a interesat de el, Ponde nu a reușit să facă niciodată pasul la prima echipă a lui Sporting. Ajuns la 23 de ani, Ponde a decis să facă un nou pas în cariera sa. După cinci ani petrecuți la Sporting B, atacantul a semnat cu Karpati Lvov, din Ucraina.

ADVERTISEMENT

 “Sunt mîndru că joc în «naţionala» Portugaliei. M-am adaptat rapid, mă cunoşteam cu toţi jucătorii de la Benfica şi Porto. Avem echipă foarte bună. Am fost iniţial vârf la juniori, dar îmi place mai mult postul de acum. Tot timpul eşti în meci. Ca atacant, aştepţi mingea. Ca mijlocaş, tu ai mingea şi creezi acţiunea” – spunea Cristian Ponde în urmă cu câțiva ani.

De ce este comparat cu Ronaldo

Pe lângă asemănarea de prenume (Cristiano – Cristian) și faptul că amândoi și-au început cariera la aceeași echipă, Ponde este comparat cu Ronaldo datorită calităților tehnice pe care le are și a posturilor pe care poate juca în teren. În plus, conform spuselor tatălui său Constantin Ponde, jucătorul ar fi reprezentat chiar de Gestifute, firma de impresariat a lui Jorge Mendes, agentul lui Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Încă poate juca pentru naționala mare a României!

Cum Ponde nu a evoluat niciodată pentru prima reprezentativă a Portugaliei, încă poate evolua sub tricolor. Rămâne de văzut cum se va adapta la noua sa echipă și dacă încă a rămas o variantă pentru FRF. România a avut mari probleme cu atacanții în ultima vreme, vorbindu-se chiar despre posibilitatea ca Harlem Gnohere să fie naturalizat.

Goleador şi excelent tehnician, Cristian Ponde a fost de mult remarcat de specialiştii portughezi şi internaţionali. Este una dintre marile valori ale Academiei lui Sporting. Iar acum, e în superformă” (Noticias do Futebol, jurnal lusitan)

ADVERTISEMENT

După șapte etape scurse din campionatul Ucrainei, Karpati ocupă locul 8, însă vine după o victorie uriașă: 2-0 pe terenul vicecampioanei Dinamo Kiev. Anul trecut, Karpati a încheiat sezonul pe locul 8. Lotul echipei este format în mare parte din jucători argentinieni, însă în compartimentul ofensiv, Ponde va avea concurență cu trei jucători sud-americani, doi din Argentina, respectiv unul din Uruguay.