Fotbal intern

Vă mai amintiți de Jean-Sony Alcenat? Cu cine a semnat fostul „fundaș de 10 milioane de euro”. Felicitat de Tade și Albin

30.01.2019 | 12:12
Va mai amintiti de JeanSony Alcenat Cu cine a semnat fostul fundas de 10 milioane de euro Felicitat de Tade si Albin

Jean-Sony Alcenat și-a găsit un nou angajament. Fostul fundaș al Petrolului și al FCSB a semnat în prima ligă din Letonia, la formația FK Ventspils. Internaționalul haitian a evoluat în ultimii ani la formația portugheză CD Feirense, echipă care a terminat pe locul 16 la sfârșitul sezonului 2017/2018.

Alcenat era liber de contract după despărțirea de Feirense și a stat fără echipă până în această iarnă. Fundașul dreapta originar din Caraibe a semnat cu Ventspils și a postat mai multe imagini pe rețelele de socializare. Fanii petroliști l-au luat la ochi pe Alcenat pentru faptul că va purta din nou culorile galben și albastru: „Albastru și galben, ca la Petrolul. Ne e dor de tine!” sau „Unul dintre jucătorii mei favoriți, legendă în România la Petrolul” au fost mesajele din partea „Lupilor Galbeni”. Mutarea a fost lăudată de către foștii săi coechipieri de la Petrolul și FCSB, Juan Albin și Gregory Tade, cei care i-au dat like lui Alcenat.

Jean-Sony Alcenat, trei sezoane de vis la Petrolul, un sezon de tristă amintire la FCSB

Alcenat a ajuns în România la începutul sezonului 2012/2013 și a jucat trei sezoane pentru Petrolul Ploiești, timp în care a evoluat în 94 de meciuri, cu 2 goluri și 7 pase decisive. El și-a trecut în palmares Cupa României alături de Petrolul, după o finală câștigată în fața celor de la CFR Cluj. După perioada petrecută la Petrolul, fundașul dreapta de care Mitică Dragomir spunea că valorează „10 milioane de euro” a trecut la FCSB.

Alcenat nu a reușit însă să se impună la roș-albaștri, fiind adesea criticat de patronul Gigi Becali. El a jucat doar 11 meciuri la FCSB, înainte să fie împrumutat la cei de la FC Voluntari. De la FCSB a plecat Feirense, unde fundașul dreapta ajuns acum la 33 de ani a fost titular în prima ligă portugheză. Înainte să ajungă în România, haitianul mai jucase la Leixoes și Rio Ave.

  • 65 de partide și 7 goluri are Jean-Sony Alcenat pentru naționala statului Haiti