Fotbal international

Cu cine a vrut neapărat Erling Haaland să facă schimb de tricouri în Liga Naţiunilor. Motivul este unul sentimental

08.09.2020 | 17:00
Cu cine a vrut neaparat Erling Haaland sa faca schimb de tricouri in Liga Natiunilor Motivul este unul sentimental
ADVERTISEMENT

În timp ce România învingea Austria la Klagenfurt cu scorul de 3-2, în celălalt meci al grupei, Norvegia se distra cu Irlanda de Nord, la Belfast, administrându-i un dureros 5-1.

Vedeta şi cel mai bun om al nordicilor în partida de la Belfast, Erling Haaland a insistat la finalul partidei să facă schimb de tricouri cu unul dintre adversari.

ADVERTISEMENT

Nord-irlandezul ales de puştiul-minune norvegian a fost Stuart Dallas, fotbalist care aparţine lui Leeds United, formaţie nou-promovată în Premier League.

Dallas joacă pentru Leeds, oraş în care s-a născut Haaland

Alegerea lui Erling Haaland nu a surprins foarte tare, pentru că tânărul norvegian este născut chiar în Leeds, oraşul în care evoluează United-ul lui Dallas.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Erling, Alf Inge Haaland, a fost de asemenea fotbalist, iar în 2000, anul naşterii fiului său, el evolua pentru Leeds.

De altfel, Erling, autor a două goluri şi o pasă decisivă în duelul cu Irlanda de Nord, a declarat că visul lui cel mai mare ar fi să ia Premier League în tricoul celor de la Leeds.

ADVERTISEMENT

„Visul meu este să câștig campionatul cu Leeds United și să ajung un fotbalist mai mare decât a fost tatăl meu, să adun mai multe selecții pentru națională decât a făcut-o el“.

Haaland junior evoluează pentru Borussia Dortmund şi o face foarte bine. În 20 de partide pentru club şi naţională în 2020, el a înscris de 19 ori.

ADVERTISEMENT

Totuşi, visul norvegianului trebuie să mai aştepte. Leeds abia a promovat în Premier League, după o pauză de 16 ani, în care a evoluat timp de trei sezoane chiar şi în liga a treia engleză.

ADVERTISEMENT