Sport

Cu cine ar putea să joace Simona Halep în semifinalele WTA Kremlin Cup. Şi-a aflat posibila adversară

Simona Halep se pregăteşte de meciul cu Maria Sakkari, care îi poate aduce calificarea în semifinalele WTA Kremlin Cup. Dacă va trece de jucătoarea din Grecia, în următoarea fază o aşteaptă Ekaterina Alexandrova.
22.10.2021 | 14:31
Cu cine ar putea sa joace Simona Halep in semifinalele WTA Kremlin Cup Sia aflat posibila adversara
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ajuns în sferturile de finală, unde o aşteaptă meciul cu Maria Sakkari. Partida e programată joi, după ora 16:00, însă şi-a aflat deja posibila adversară din semifinalele WTA Kremlin Cup.

Cu cine ar putea să joace Simona Halep în semifinalele WTA Kremlin Cup. A întâlnit-o de două ori în 2021

Ekaterina Alexandrova a obţinut calificarea în semifinalele WTA Kremlin Cup şi aşteaptă finalul meciului dintre Simona Halep şi Maria Sakkari, când îşi va afla adversara din următorul tur.

ADVERTISEMENT

Dacă Simona Halep o va învinge pe Maria Sakkari, în semifinale o aşteaptă Ekaterina Alexandrova, jucătoare pe care a întâlnit-o de două ori în 2021. Ultimul duel direct a avut loc la WTA Stuttgart, când românca s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-4, în sferturi.

Cele două s-au întâlnit şi la WTA Gippsland Trophy, primul turneu al anului pentru Simona Halep. Meciul a avut loc tot în sferturile de finală, însă Ekaterina Alexandrova a fost cea care a obţinut victoria, scor 6-2, 6-1.

ADVERTISEMENT

S-a accidentat la primul meci direct din 2021

În partida din Australia, Simona Halep a început şirul accidentărilor din 2021. În primul set al meciului cu Alexandrova, jucătoarea de 30 de ani a avut nevoie de intervenţia medicului, după ce a acuzat dureri la spate.

“Am simţit dureri în zona lombară, iar muşchiul a fost puţin blocat, dar am urmat un tratament azi-noapte şi azi de dimineaţă şi mă simt mai bine acum. Nu e nimic periculos, m-am obişnuit deja cu durerea pentru că se întâmplă când îmi este frig”, spunea Simona Halep, după ce Ekaterina Alexandrova o eliminase la WTA Gippsland Trophy.

ADVERTISEMENT

Alte două meciuri între Simona Halep şi Ekaterina Alexandrova s-au jucat în 2019

Primul meci direct între cele două jucătoare a avut la ediţia din 2019 de la WTA Cincinnati. În turul 2, fostul număr 1 mondial a obţinut victoria la capătul unui meci foarte decisiv, scor 3-6, 7-5, 6-4.

Rusoaica şi-a luat revanşa pe finalul sezonului 2019, la WTA Beijing, tot în turul 2. Ekaterina Alexandrova a eliminat-o pe Simona Halep de la turneul din China, scor 6-2, 6-3.

ADVERTISEMENT

Cine este Ekaterina Alexandrova, posibilul adersar al Simonei Halep în semifinalele WTA Kremlin Cup

Chiar dacă are 26 de ani şi joacă în circuitul profesionist din 2011, Ekaterina Alexandrova nu are rezultate prea mari. În februarie 2020, rusoaica a atins cea mai bună clasare din carieră, locul 25, iar în prezent ocupă poziţia a 37-a.

Ekaterina Alexandrova are un singur titlu WTA, cucerit la Shenzhen Open, după ce a învins-o pe Elena Rybakina, scor 6-2, 6-4, în 2020. Anterior, sportiva de 26 de ani a mai jucat o finală, la Linz Open, unde a pierdut în faţa Camilei Giorgi.

Pentru calificarea în semifinalele WTA Kremlin Cup, Ekaterina Alexandrova a primit un cec în valoare de 32.400 de dolari. Rusoaica a câştigat, de-a lungul carierei, 3.052.503 de dolari, însă sumele consistente au început să apară la şase ani de la debutul în circuitul profesionist.

ADVERTISEMENT