News

Cu cine ar vota bucureștenii dacă duminică ar avea loc alegeri locale. Cei doi candidați sunt umăr la umăr

Un sodaj CURS arată cu cine ar vota bucureștenii dacă duminică ar fi alegeri locale. Surpriza e mare privind clasamentul.
25.02.2024 | 16:19
Cu cine ar vota bucurestenii daca duminica ar avea loc alegeri locale Cei doi candidati sunt umar la umar
Cu cine ar vota bucureștenii dacă duminică ar avea loc alegeri locale. colaj Fanatik/ Foto Hepta
ADVERTISEMENT

Un sodaj realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) arată cu cine ar vota bucureștenii dacă duminică ar avea loc alegeri locale. Surpriza este mare, doi candidați clasându-se pe același loc.

Cu cine ar vota bucureștenii dacă ar fi alegeri locale

Sondajul a fost efectuat în perioada 9 – 23 februarie 2024. În ceea ce privește prezența la vot, jumătate dintre cetățenii Capitalei nu s-ar prezenta la urne. Cei mai mulți dintre cei care ar vota, l-ar alege pe Nicușor Dan, independent, susținut de USR-PMP-Forța Dreptei.

ADVERTISEMENT

Actualul primar general al Capitalei ar obține 36 la sută dintre voturi. Este urmat de Gabriela Firea, din partea PSD, cu 33 la sută. Surprinzător este faptul că locul trei este ocupat de Cristian Popescu Piedone, cu 10 la sută dintre votanți.

Trebuie precizat faptul că numele lui Piedone nu era menționat în chestionarul realizat de CURS. Cu toate acestea, el a fost nominalizat de 10 la sută dintre respondenți, în urma intervievării față în față.

ADVERTISEMENT

Doi candidați sunt umăr la umăr, împărțind locul patru în preferințele electoratului bucureștean. Vorbim de Sebastian Burduja (PNL), susținut de 8 la sută dintre votanți, și Mihai Enache (AUR), ales tot de 8 la sută.

În clasamentul prezentat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională apare și senatoarea Diana Șoșoacă (SOS). Aceasta ar fi votată de 5 la sută dintre cetățeni pentru funcția de primar general al Capitalei.

ADVERTISEMENT

59 % dintre respondenți nu sunt mulțumiți de activitatea lui Nicușor Dan

În ceea ce privește activitatea actualului edil, 34 la sută dintre participanții la sondaj spun că sunt mulțumiți, caracterizând-o drept „bună și foarte bună”. 59 la sută consideră că activitatea lui Nicușor Dan a fost „proastă sau foarte proastă”.

Sondajul prezintă și voturile pentru Consiliul General. Astfel, primul loc este ocupat de PSD, cu 34 la sută, urmat de USR-PMP-Forța Dreptei (Alianța Dreapta Unită), cu 23 la sută. PNL a reușit să obțină doar 16 la sută, clasându-se pe locul trei pentru Consiliul General.

ADVERTISEMENT

La diferență mică se află AUR, cu 13 la sută, urmat de SOS (6 la sută) și PUSL (5 la sută). 1067 respondenţi cu vârsta de minumum 18 ani au participat la acest sondaj, marja de eroare fiind de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

 

ADVERTISEMENT