Sporturi

Cu cine joacă Buzărnescu, Begu, Cîrstea, Niculescu şi Bogdan la US Open 2018

23.08.2018 | 22:46
Cu cine joaca Buzarnescu Begu Cirstea Niculescu si Bogdan la US Open 2018
ADVERTISEMENT

Cu cine joacă româncele la US Open 2018. Româncele de pe tabloul principal la US Open 2018 şi-au aflat adversarele din turul inaugural.

Ce adversare vor avea româncele în primul la US Open 2018. Româncele de pe tabloul principal de la Flushing Meadows şi-au aflat joi adversarele din turul inaugural la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open 2018. Pe tabloul principal de simplu la feminin, România va avea şase reprezentante, Simona Halep, principala favorită, Mihaela Buzărnescu, favorita numărul 21, Irina-Camelia Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Ana Bogdan. Pe tabloul masculin, va fi prezent doar arădeanul Marius Copil (27 de ani, 82 ATP).

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu, favorita numărul 21 la turneul din New York, o va întâlni în turul inaugural la US Open 2018 pe cehoaica în vârstă de 19 ani, Marketa Vondrousova, locul 102 WTA. Irina Begu, locul 58 WTA, nu trece prin cea mai bună perioadă a carierei, însă speră ca la New York să facă o figură frumoasă. Românca o va întâlni în primul tur pe favorita gazdelor, americanca Jennifer Brady, locul 66 WTA.

Cu cine joacă Buzărnescu, Begu, Cîrstea, Niculescu şi Bogdan la US Open 2018

Sorana Cîrstea va întâlni şi ea o americancă în turul inaugural de la Flushing Meadows. Este vorba despre Alison Riske, locul 76 WTA. De partea cealaltă, Monica Niculescu şi Ana Bogdan vor avea parte în turul întâi de jucătoare venite din calificări, iar pe tabloul masculin, acolo unde avem un singur reprezentan, pe Marius Copil, lucrurile stau puţin diferit. Copil va avea o misiune extrem de grea în turul întâi întrucât îl va întâlni pe croatul Marin Cilic, locul 7 ATP. Cei doi s-au întâlnit recent, chiar la Cincinnati, acolo unde croatul s-a impus după trei seturi, scor 6-7, 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT

De asemenea, numărul româncelor prezente pe tabloul principal poate creşte la 7, întrucât Alexandra Dulgheru se află în ultimul tur al calificărilor. Alexandra Dulgheru, locul 141 WTA şi cap de serie numărul 30, a învins-o, joi, cu scorul de 6-3, 6-3, pe spaniola Paula Badosa Gibert, locul 184 WTA, în turul al doilea al calificărilor pe tabloul principal al US Open. Dulgheru a avut nevoie de 71 de minute pentru a trece în turul al treilea. Pentru un loc pe tabloul principal, Alexandra Dulgheru, singura româncă rămasă în calificări, va juca împotriva sportivei tunisiene Ons Jabeur, locul 114 WTA şi cap de serie numărul 9.

Cu cine joacă Simona Halep în turul 1 la US Open 2018

Simona Halep o va înfrunta pe Kaia Kanepi în turul 1, iar Serena Williams i-ar putea fi adversară în turul 4! În turul 2, românca s-ar duela cu învingătoarea dintre Dalila Jakupovic şi o jucătoare venită din calificări. Anastasia Pavlyuchenkova ar putea fi adversara în turul 3, iar Garbine Muguruza poate fi adversara din sferturile de finală. În fine, posibila adversară din semifinale este deţinătoarea trofeului, Sloane Stephens. Simona Halep a mai înfruntat-o o singură dată pe Kaia Kanepi, locul 44 WTA, la Doha, în 2014. A fost o victorie obţinută foarte greu de româncă, după un tie-break în decisiv.

ADVERTISEMENT

Liderul mondial își va afla astăzi adversara din primul tur de la US Open, dar și traseul pe care îl va avea spre marele obiectiv, titlul la Flushing Meadows. Pentru prima dată în carieră,  românca va intra în acest turneu de Grand Slam ca favorită numărul 1. Una dintre jucătoarele de evitat în fazele optimile de finală și sferturi este Serena Williams, cea care a primit statutul de favorită 17.