Sport

Cu cine joacă CFR Cluj în play-off Europa League! Adversar puternic pentru campioana României

CFR Cluj joacă în play-off-ul Europa League după înfrângerea în faţa celor de la Young Boys Berna din turul trei preliminar al Champions League.
10.08.2021 | 23:22
Cu cine joaca CFR Cluj in playoff Europa League Adversar puternic pentru campioana Romaniei
ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Marius Şumudică a fost eliminată din turul trei preliminar din Champions League de Young Boys Berna. Elveţienii s-au impus cu 3-1 în retur şi cu scorul general de 4-2 merg în play-off.

Parcursul european al celor de la CFR Cluj va continua în Europa League, în faza play-off-ului mai exact. Acolo, ardelenii vor încerca să se califice în grupele competiţiei în faţa unui adversar incomod.

ADVERTISEMENT

Cu cine joacă CFR Cluj în play-off Europa League! Steaua Roşie Belgrad, adversara ardelenilor

CFR Cluj va juca pentru un loc în grupele Europa League cu Steaua Roşie Belgrad. Echipa din Serbia a oferit una dintre dezamăgirile din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, fiind eliminată de Sheriff Tiraspol.

Steaua Roşie a încheiat la egalitate în tur, scor 1-1, cu Sheriff. În retur, campioana Moldovei s-a impus cu 1-0 graţie golului marcat de Arboleda, în prelungirile primei reprize. Astfel, Sheriff este echipa calificată în play-off.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj are o plasă de siguranţă! Este deja calificată în Conference League

Ardelenii au o plasă de siguranţă în meciul cu Steaua Roşie Belgrad. Chiar dacă pierde calificarea în faţa sârbilor, are garantată prezenţa în grupele noii competiţii UEFA Conference League.

Însă, CFR Cluj a evoluat în ultimele două ediţii în grupele Europa League, o dată reuşind să prindă primăvara europeană, fiind eliminată cu greu de Sevilla, echipa care avea să câştige trofeul.

ADVERTISEMENT

Pentru CFR Cluj, grupele Conference League ar fi un pas înapoi şi ar însemna pierderi de câteva milioane de euro faţă de ceea ce ar însemna o calificare în grupele Europa League.

Când se joacă meciurile cu Steaua Roşie Belgrad? Turul este în Serbia

Antrenorul Marius Şumudică a recunoscut faptul că grupele Conference League sunt o plasă de siguranţă şi un prim obiectiv bifat pentru CFR Cluj:

ADVERTISEMENT

“Sunt fericit că am îndeplinit primul obiectiv, calificarea în Conference League. Nu mai contează ce adversar vine, sunt de valori apropiate. Cu oricine vom juca vom avea o partidă dificilă.

Vom pregăti altfel şi cred că avem şanse 50-50%. Aceşti suporteri au asigurate grupele de Conference League acum”, a spus Şumi după calificarea în faţa celor de la Lincoln.

Meciul tur împotriva celor de la Steaua Roşie Belgrad va avea loc în Serbia pe data de 19 august. Returul se dispută la Cluj, o săptămână mai târziu, pe 26 august.

ADVERTISEMENT