Sport

Cu cine joacă CFR Cluj în primăvara europeană din Conference League. Când are loc tragerea la sorți

CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană din Conference League, unde va juca în barajul pentru accederea în optimile de finală.
03.11.2022 | 21:38
Cu cine joaca CFR Cluj in primavara europeana din Conference League Cand are loc tragerea la sorti
Când are loc tragerea la sorţi pentru primăvara europeană din Conference League, unde CFR Cluj va juca în barajul pentru optimile de finală
ADVERTISEMENT

CFR Cluj a învins-o pe Ballkani şi a obţinut calificarea în primăvara europeană din Conference League, devenind prima echipă din România care ajunge în barajul pentru accederea în optimile de finală. Campioana din SuperLiga îşi va afla luni următorul adversar.

Ce adversar poate avea CFR Cluj în primăvara europeană din Conference League

În barajul pentru calificarea din optimile de finală, CFR Cluj va întâlni una dintre echipele care au terminat pe locul 3 în grupele din Europa League. Astfel, campioana României ar putea avea parte de un adversar dificil în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Pe lista posibililor adversari se află deja AEK Larnaca, Sheriff Tiraspol, Qarabag, Lazio, Bodo/Glimt, Ludogoreţ Razgrad, Braga şi Trabzonspor. Celelalte şapte formaţii vor fi aflate după meciurile jucate joi, în ultima etapă din Europa League.

Când are loc tragerea la sorţi pentru barajul de calificare în optimile de finală din Conference League

CFR Cluj îşi va afla luni, de la ora 15:00, adversarul pentru barajul de calificare în optimile de finală din Conference League. Evenimentul va fi organizat la Nyon, unde vor avea loc şi tragerile la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor şi pentru barajul din Europa League.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi pentru barajul de calificare în optimile de finală din Conference League va fi transmisă pe contul oficial de YouTube al UEFA. Meciurile din primăvara europeană vor fi transmise la TV de PRO TV sau PRO Arena.

Când va juca CFR Cluj în barajul din Conference League

Conform regulamentului UEFA, CFR Cluj va juca manşa tur în deplasare şi manşa retur pe teren propriu. Partida tur din barajul Conference League se va disputa pe 16 februarie 2023, în timp ce returul este programat pe 23 februarie 2023.

ADVERTISEMENT

Dacă se va califica în optimile de finală, CFR Cluj îşi va afla pe 24 februarie 2023 următorul adversar european. Meciurile din această fază se vor disputa pe 9 şi 16 martie 2023.

Pentru sferturile de finală şi semifinale, UEFA va organiza o tragere la sorţi pe 17 martie 2023, când vor fi făcute împerecherile pentru aceste faze. Meciurile din sferturile de finală se vor juca pe 13 şi 20 aprilie 2023, în timp ce semifinalele vor fi pe 11 şi 18 mai 2023.

ADVERTISEMENT

Finala Conference League se va juca pe 7 iunie 2023. Meciul decisiv pentru trofeu se va disputa pe “Fortuna Arena” din Praga. În sezonul trecut, primul din istoria competiţiei, AS Roma a câştigat trofeul Conference League.

ADVERTISEMENT