Fotbal international

Cu cine joacă CFR Cluj în turul 2 preliminar din Champions League 2019 – 2020. Va da peste rivala lui Tamaș

19.06.2019 | 13:20
Cu cine joaca CFR Cluj in turul 2 preliminar din Champions League 2019  2020 Va da peste rivala lui Tamas

Cu cine joacă CFR Cluj în turul 2 preliminar din Champions League 2019 – 2020. Miercuri a avut loc tragerea la sorți pentru această fază a competiției, în care campioana Ligii 1 Betano poate ajunge dacă va trece în prima fază de formația FC Astana din Kazahstan, acolo unde este legitimat și internaționalul român Dorin Rotariu.

Cu cine joacă CFR Cluj în turul 2 preliminar din Champions League 2019 – 2020

Dacă va ajunge în turul 2 preliminar din Champions League 2019 – 2020, CFR Cluj va fi cap de serie și va juca împotriva formației israeliene Maccabi Tel-Aviv. Prima manșă va avea loc la 23 sau 24 iulie pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, iar returul este programat la 30 sau 31 iulie în Israel. Maccabi este campioana Israelului și a dominat autoritar sezonul precedent încheind cu un avans de 31 de puncte față d eurmătoarea clasată, Maccabi Haifa.

Pentru a ajunge în această fază, CFR Cluj este nevoită să treacă în primul tur preliminar al Champions League de campioana Kazahstanului. FC Astana este o echipă cu experienţă în fotbalul european, reuşind să se califice în faza grupelor din Champions League şi Europa League în ultimele patru sezoane consecutive. În plus, campioana Kazahstanului a obţinut o calificare în primăvara europeană din UEL în sezonul 2017-18, fiind eliminaţi de Sporting Lisabona în 16-imile de finală.

George Țucudean în meciul CFR Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

CFR Cluj, favorită în dubla cu FC Astana

CFR Cluj va juca în deplasare, la 9 sau 10 iulie, primul meci al dublei cu FC Astana, din primul tur preliminar al Champions League, returul fiind programat la 16 sau 17 iulie, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”. Ardelenii pleacă favoriți în această dublă întâlnire, dar eliminarea prematură din cupele europene în sezonul precedent âi fac pe campioni să sufle și în iaurt.

De altfel, antrenorul Dan Petrescu este nemulțumit de adversarul pe care îl va întâlni în primul tur preliminar. Tehnicianul clujenilor consideră că FC Astana este o echipă dificilă și este îngrijorat de deplasarea lungă până în Kazahstan și terenul sintetic pe care se va juca în deplasare. Petrescu a mai menționat că Astana era a doua echipă pe care nu ar fi dorit să o întâlnească, după Steaua Roșie Belgrad.