Fotbal international

Cu cine joacă CFR Cluj în turul al III-lea preliminar al Europa League. Şanse mari de a merge în play-off

01.08.2018 | 22:49
Cu cine joaca CFR Cluj in turul al IIIlea preliminar al Europa League Sanse mari de a merge in playoff

Se ştie după returul de la Malmo cu cine joacă CFR Cluj în turul al III-lea preliminar al Europa League. Asta pentru că în urma rezultatului de egalitate consemnat în Suedia, 1-1, echipa care continuă în al treilea tur preliminar al Champions League şi va întâlni acolo pe învingătoarea dublei Videoton – Ludogoreţ, este Malmo. Aceasta ca urmare a faptului că la Cluj, în prima manşă a turului doi, CFR a pierdut cu 1-0 şi nu a mai putut întoarce rezultatul din prima manşă, egalul nefiind suficient.

E drept, CFR a lăsat mult timp impresia la Malmo că are capacitatea de echilibra cel puţin, dacă nu să întoarcă situaţia din tur, în urma senzaţionalului gol marcat în prima repriză, cu o foarfecă de vis, de către Djokovic. Din păcate, în repriza secundă clujenii au fost egalaţi, apoi au rămas în zece în urma eliminării lui Culio şi în ultimele minute s-a accidentat rău şi atacantul italian De Luca, după ce deja Ciprian Deac ieşise cu entorsă la genunchi. Aşa încât, în pofida jocului evident superior calitativ din partida de la Cluj CFR a fost eliminată din Champions League încă din primul tur în care a intrat în competiţie.

Cu cine joacă CFR Cluj în turul al III-lea preliminar al Europa League. Armenii au câştigat meciul tur

Sunt departe anii în care clujenii mergeau în grupe şi produceau senzaţie în Europa, câştigând cu 3-1 pe Olimpico în faţa Romei (Culio a fost atunci unul dintre protagonişti), făceau acasă egal cu Chelsea sau în altă ediţie băteau pe miticul “Old Trafford” din Manchester. Este adevărat, Clujul a trecut şi printr-un moment foarte greu, cel al insolvenţei şi abia acum a putut scoate din nou capul în Europa. Aventura continentală a echipei din Gruia nu s-a oprit aici, pentru că ea va continua în cea de -a doua competiţie europeană intercluburi, obiectivul fiind accesul în grupe.

Un prim pas, adică turul al III-lea, care se va disputa pe 9 şi respectiv  16 august, pare a fi foarte abordabil. Măcar aici elevii lui Antonio Conceicao pot spune, cel puţin la prima vedere, că au avut noroc. Pentru că adversarul se va alege dintre două echipe modeste: Sutjeska Niksic din Muntenegru sau Alashkert din Armenia. În prima manşă, în Macedonia s-au impus armenii cu scorul de 1-0, dar într-un duel cu asemenea combatante totul e încă deschis la retur.

Alashkert, o echipă cu trei brazilieni şi patru sârbi

În orice caz, ambele se arată a fi adversari modeşti pentru CFR şi şansele clujenilor de a accede în play-off sunt foarte mari. Sutjeska Nikisc este o formaţie alcătuită aproape în întregime din jucători muntenegreni, cu excepţia mijlocaşului Stefanovic şi a vârfului Vukovic, ambii provenind din Serbia. Alashkert este din capitala Armeniei, Erevan şi e o nucă puţin mai tare, pentru că are destui străini în lot: brazilienii Gustavo Marmentini, Jefferson şi Odailson, americanul Romero, patru sârbi, dintre care Velkovic a marcat golul victoriei din tur,cu 1-0, în Muntenegru şi un atacant din Trinidad -Tobago. Totuşi, în mod normal, valoarea lotului lui CFR recomandă campioana României drept favorită în dubla manşă, dacă nu se va întâmpla nimic invers la meciul retur din Armenia, care să întoarcă situaţia în favoarea muntenegrenilor.