Fotbal international

Cu cine joacă Craiova în turul 3 preliminar al Europa League. Când e tragerea la sorţi

21.07.2019 | 12:52
Cu cine joaca Craiova in turul 3 preliminar al Europa League Cand e tragerea la sorti

Craiova a trecut, nu simplu, în turul 1 preliminar de azerii de la Sabail, cu scor simetric în cele două manşe, 3-2, însă semnalul de alarmă este serios tras. Patru goluri primite de la o echipă mică reprezintă un mare semn de întrebare înaintea turului 2 preliminar, în care oltenii întâlnesc echipa Honved Budapesta, un adversar evident mai bun ca Sabail.

UPDATE, 21 iulie, ora 12:53 / UEFA a anunţat urnele din care va fi extras adversarul Universităţii Craiova în turul 3 preliminar al Europa League. Dacă va trece de Honved Budapesta, formaţia din Bănie ar putea să întâlnească unul dintre următorii adversari:

  • Sparta Praga (Cehia)
  • Espanyol Barcelona (Spania)/Stjarnan (Islanda)
  • NK Domzale (Slovenia)/Malmo (Suedia)
  • AEK Atena (Grecia)
  • Buducnost (Muntenegru)/Zoria Luhansk (Ucraina)
  • Arsenal Tula (Rusia)/Neftci Baku (Azerbaidjan)

Cu cine joacă Craiova în turul 3 preliminar al Europa League

Craiova are şi serioase probleme de lot, mai ales la capitolul defensivă şi de aceea misiunea oamenilor lui Corneliu Papură nu va fi simplă. Însă dubla cu Honved Budapesta este una de 50-50 în privinţa şanselor şi multe vor depinde de rezultatul partidei tur, care va avea loc în Bănie joia viitoare. Dacă Craiova va reuși să nu mai primească gol atunci șansele vor crește la returul de la Budapesta.

Dacă echipa lui Corneliu Papură va urca în turul 3 preliminar o va aștepta o probă de foc. Și asta pentru că FCSB și Viitorul Constanța ar fi capi de serie în turul 3, în timp ce oltenii sunt outsideri. Și ca outsideri îi poate aștepta un adversar foarte greu, mai puțin FCSB sau Viitorul, dacă ele se vor califica și la fel Craiova în turul 3, pentru că sunt din aceeași țară.

Craiova turul 3 preliminar Europa League. Bucurie după o calificare muilt mai chinuită în primul tur

Adversari de mare calibru în calea echipei lui Papură

În primul rând sunt echipele care au acces direct în turul 3: Sparta Praga, Sporting Braga, Feyenoord, Spartak Moscova, AEK Atena, Midtjyland, Rijeka, la care se adaugă învinsele din două meciuri de Champions League: Plzen – Olympiakos și PSV Eindhoven – Basel și învingătoarele următoarelor meciuri din turul 2 Europa League: Flora Tallin – Frankfurt, Legia Varșovia – KUPS Kuopio, Espanyol -Stjarnan, Domzale – Malmo, Wolverhampton – Crusaders, Connah – Partizan Belgrad, Debrecen – Torino, Molde-Cukaricki Belgrad, Shamrock Rovers – Apollon Limassol, Jeunesse Esch – Guimaraes, Buducnost – Zorya Lugansk, Alkmaar – Hacken Goteborg, Hapoel Beer Sheva – Kairat Alma Ata, Arsenal Tula – Neftci Baku și Strasbourg – Maccabi Haifa. În discuție ar mai intra și partidele FCSB – Alashkert și Viitorul – Gent, doar dacă înving adversarele echipelor noastre.

Pentru prezența în turul 2 preliminar din Europa League Craiova s-a ales cu 500.000 de euro, rezultați în următorul mod: 240.000 prezență în primul tur plus 260.000 pentru calificarea în turul 2. Dacă vor trece de Honved oltenii vor mai pune 280.000 de euro la această sumă, un total de 780.000, indentică aceleia pe care o va percepe și FCSB.