Sport

Cu cine joacă CSM București în grupele Champions League! Craiova, duel cu Gyor

29.06.2018 | 14:48
Cu cine joaca CSM Bucuresti in grupele Champions League Craiova duel cu Gyor

Campioana României la handbal feminin CSM București și-a aflat adversarele din faza grupelor Champions League, sezonul 2018-2019. Clasată pe locul 3 în acest an la Final Four-ul de la Budapesta, CSM București a fost plasată în Grupa D, una destul de grea.

Astfel, în urma tragerii la sorți de vineri, de la Viena, CSM București va întâlni echipa ungară FTC Rail Cargo și formația norvegiană Vipers Kristiansand, care în sezonul precedent a pierdut finala Cupei EHF în fața celor de la SCM Craiova. A patra echipă din această grupă va fi cunoscută după turneul preliminar la care participă Bietigheim (Germania), Jomi Salerno (Italia), Bera Bera (Spania) şi Perla Ljublin (Polonia).

Pe lângă CSM București, și SCM Craiova poate ajunge în grupele Champions League

Pe lângă campioana CSM București, și SCM Craiova poate ajunge în grupele Champions League, dacă vor câștiga turneul preliminar la care vor întâlni formațiile Podravka (Croația), Muratpasa (Turcia) şi Jagodina (Serbia). În cazul în care vor ajunge în grupe, oltencele se vor duela cu deținătoarele trofeului, unguroaicele de la Gyor ETO. Din Grupa C mai fac parte echipele Thuringer HC (Germania) și Krim Mercator (Slovenia).

Echipele de handbal feminin CSM București și SCM Craiova și-au aflat adversarele din grupele Champions League
Echipele de handbal feminin CSM București și SCM Craiova și-au aflat adversarele din grupele Champions League

Celelalte două grupe din Champions League au următoarea componență: Grupa A – Buducnost (Muntenegru), Metz Handball (Franța), Odense HC (Danemarca), Larvik (Norvegia); Grupa B – Rostov-Don (Rusia), FC Copenhaga (Danemarca), IK Savehof (Suedia), Brest Bretagne Handball (Franța).

România va avea două echipe în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin din stagiunea 2019-2020, datorită rezultatelor excelente obţinute de formaţiile din Liga Florilor în ultimele sezoane la nivel european.