Sport

Cu cine joacă Emma Răducanu în sferturi la WTA Transylvania Open. Când are loc confruntarea cu Marta Kostyuk

Emma Răducanu s-a calificat în sferturi la la WTA Transylvania Open şi se pregătește pentru meciul cu Marta Kostyuk.
28.10.2021 | 20:48
Cu cine joaca Emma Raducanu in sferturi la WTA Transylvania Open Cand are loc confruntarea cu Marta Kostyuk
ADVERTISEMENT
28-10-2021
17:47

Organizatorii au anunțat ora meciului dintre Răducanu și Kostyuk

Emma Răducanu și Marta Kostyuk se vor înfrunta în ultimul meci al zilei. Partida din sferturile de finală se va juca după ce se încheie confruntarea Simona Halep și Jaqueline Cristian, programată nu mai devreme de ora 18:00.

Emma Răducanu a câștigat în fața Anei Bogdan, scor 6-3, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală de la WTA Transylvania Open. Campioana de la US open se pregătește pentru o confruntare cu Marta Kostyuk.

Cu cine joacă Emma Răducanu în sferturi la WTA Transylvania Open

În sferturile competiției de la Cluj, Emma Răducanu va da piept cu Marta Kostyuk. Ucraineanca a obținut calificarea în această fază după ce s-a impus în două seturi de nemțoaica Mona Barthel (locul 202 WTA)

ADVERTISEMENT

Marta Kostyuk este cu doar un an mai mare decât Emma Răducanu. Are 19 ani, ocupă locul 55 în ierarhia mondială, iar meciul cu Barthel nu a fost unul simplu. Marta s-a calificat după ce a câștigat, scor 6-4, 6-4, după o confruntare care a durat o oră și 12 minute.

De cealaltă parte, Emma Răducanu a avut nevoie de o oră și 31 de minute pentru a trece de Ana Bogdan.

ADVERTISEMENT

„Astăzi o să vorbesc în engleză că e mai ușor puțin, sunt obosită. A fost foarte bine să joc împotriva unei românce. A fost plăcut să joc în fața voluntarilor aflați în tribune, care au făcut posibil acest turneu. A fost plăcut să joc un meci cu zgomot din tribune, împotriva Anei, care este un adversar foarte bun.

Mi-a luat ceva timp să mă adaptez, știu că încă sunt într-un proces, nu mi-am atins încă potențialul maximum. Cred că meciul cu Sara Sorribes Tormo de la US Open a fost unul dintre cele mai bune ale mele. Am fost foarte concentrată, atunci am înțeles că eu chiar aș putea câștiga

ADVERTISEMENT

Jucam un tenis foarte bun, mă bucuram de acel moment, m-am simțit foarte bine acolo, a fost o experiență extraordinară”, a fost reacția la cald a Emmei Răducanu, după succesul cu Bogdan.

Meciul dintre Emma Răducanu și Marta Kostyuk se va disputa vineri, 29 octombrie, și va consemna prima înfruntare directă dintre cele două tinere jucătoare.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu va lua cina cu Alexandra Dulgheru înaintea meciului cu Marta Kostyuk

Emma Răducanu, care a mărturisit că nu a apucat încă să viziteze orașul Cluj-Napoca, a avut parte de o surpriză după victoria cu Ana Bogdan. Ana Dulgheru (locul 364 WTA) este responsabilă cu interviurile de după meci la WTA Transylvania Open și, în finalul dialogului, i-a propus britanicei să ia cina împreuna în seara de dinaintea meciului cu Marta Kostyuk.

„Ce-ai zis? Mai zi o dată. N-am reușit să vizitez, nu, dar vreau să merg să vizitez puțin. Nu acum, că sunt în turneu. Dacă pierd, mă duc să vizitez, mă plimb puțin să uit”, a spus Emma Răducanu.

După răspunsul primit, Alexandru Dulgheru a venit cu invitația:  „Știi cum facem? Luăm masa împreună, ce zici?”.

„Dacă vrei… Bine”, a răspuns Emma Răducanu.

„Eu vreau, tu vrei?”, a continuat Dulgheru.

„Da!”, și-a dat britanica acceptul.

„It’s a date, then (n.r. e o întâlnire, atunci)”, a încheiat Dulgheru interviul.

Pentru victoria cu Ana Bogdan, Emma Răducanu a încasat un cec în valoare de 5800 de dolari și 60 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT