Sport

Cu cine joacă FCSB în play-off-ul Conference League! Când este programată “dubla” care îi poate duce pe roș-albaștri în grupe

FCSB a reușit calificarea în play-off-ul Conference League după ce a eliminat Dunajska Streda. Ultimul hop înaintea grupelor este Viking, echipă din Norvegia.
11.08.2022 | 22:40
Cu cine joaca FCSB in playofful Conference League Cand este programata dubla care ii poate duce pe rosalbastri in grupe
Andrei Cordea se bucură după golul marcat în returul cu Dunajska Streda. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a eliminat Dunajska Streda, în turul trei preliminar al Conference League. Roș-albaștrii au câștigat și returul cu 1-0 și mai au doar un hop de trecut în drumul spre grupele competiției.

Cu cine joacă FCSB în play-off-ul Conference League! Viking a tranșat calificarea încă din tur

FCSB va evolua în play-off împotriva norvegienilor de la Viking. Nordicii au tranșat calificarea încă din tur, când au învins cu 5-1 pe Sligo Rovers, astfel că returul a fost disputat cu frâna trasă de norvegieni, pierdut cu 0-1.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum, echipa lui Nicolae Dică a jucat returul pe teren propriu, de această dată, FCSB va juca turul pe Arena Națională. Primul meci este programat joi, 18 august, la București, în timp ce returul se va disputa o săptămână mai târziu, în Norvegia.

Peste 40.000 de oameni în tribune la FCSB – Dunajska Streda!

Roș-albaștrii au reușit să bată recordul de audiență din acest sezon în returul cu Dunajska Streda, în tribune fiind prezenți 40.000 de oameni. Asta în condițiile în care una dintre peluzele de pe Arena Națională a fost închisă.

ADVERTISEMENT

Dubla dintre FCSB și Viking este una cu o importantă miză financiară. Dacă se vor califica în grupe, roș-albaștrii își asigură un pot de minimum 6 milioane de euro, din premii de la UEFA și încasări generate de calificarea în grupe.

Programul meciurilor dintre FCSB și Viking: 

  • 18 august: FCSB – Viking
  • 25 august: Viking – FCSB

5 ani de la ultima calificare a FCSB-ului în grupele cupelor europene

Au trecut cinci ani de la ultima calificare a FCSB-ului în faza grupelor, în competițiile europene. În sezonul 2017-2018, roș-albaștrii reușeau să ajungă în play-off-ul Champions League și chiar dacă au fost eliminați de Sporting, au ajuns în grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

Interesant este faptul că tot Nicolae Dică a fost pe banca celor de la FCSB atunci. Roș-albaștrii au avut un sezon european lung, încheiat în primăvara europeană după un duel cu Lazio Roma: 1-0 și 1-5.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,47 este cota pentru „1 solist” la FCSB – Chindia Târgoviște. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT