Fotbal intern

Cu cine joacă FCSB în play-off-ul Europa League. Roş-albaştrii se vor duela cu Vitoria Guimaraes

Cu cine joaca FCSB in playofful Europa League Rosalbastrii se vor duela cu Vitoria Guimaraes

Luni, de la ora 14:30, FCSB va afla cu cine ar putea juca în play-off-ul Europa League. Vicecampioana României s-a calificat cu emoţii în turul 3 preliminar, după 5-3 la general cu Alashkert, şi o va întâlni pe Mlada Boleslav. Până la dubla cu formaţia din Cehia, roş-albaştrii îşi vor afla posibilul adversar din play-off.


UPDATE, 15 august, ora 21:55/ FCSB a învins Mlada Boleslav cu 1-0 și a reușit calificarea în play-off-ul Europa League, unde va întâlni formația portugheză Vitoria Guimaraes.


UPDATE, 14 august, ora 21:03/ Dacă va trece de Mlada Boleslav, FCSB o va întâlni pe Vitoria Guimaraes. Portughezii s-au calificat în play-off-ul Europa League fără emoții, după ce a învins formația din Letonia, Ventspils, cu scorul de 9-0 la general. În meciul din Portugalia, posibila adversară a FCSB-ului a făcut instrucție cu letonii, oferind scorul serii și anume 6-0.


UPDATE, 5 august, ora 14.55. FCSB o va întâlni pe învingătoarea dintre Ventspils și Vitoria SC în play-off-ul Europa League dacă va trece de Mlada Boleslav.


UPDATE, 3 august, ora 1.34. UEFA a grupat meciurile din turul 3 preliminar al Europa League și a restrâns la 8 posibilii adversari ai FCSB. Iată cele 4 meciuri din care se va alege oponenta echipei lui Becali dacă aceasta va trece de Mlada.


Torino (Italia)- Șahtior Soligorsk (Belarus)

Ventspils (Letonia)- Vitoria Setubal (Portugalia)

Austria Viena (Austria) – Apollon Limassol (Cipru)

Mitjylland (Danemarca) – Rangers (Scoția)


Cu cine joacă FCSB în play-off-ul Europa League. Care sunt variantele de coşmar

FANATIK îţi prezintă cu cine ar putea juca FCSB în play-off-ul Europa League. Dacă va trece de Mlada Boleslav, meciurile urmând să se joace pe 8 şi 15 august, vicecampioana României ar putea să evolueze împotriva unor echipe puternice din Europa. Duminică, cu 24 de ore înainte de tragerea la sorţi de la Nyon, UEFA va împărţi echipele pe grupe, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţiile din anii trecuţi. Mai exact, vor exista două grupe cu câte patru echipe din urna capilor de serie şi patru formaţii din urna a doua. O a treia grupă va conţine câte cinci echipe din fiecare urnă.

Chiar dacă este cap de serie la tragerea de sorţi pentru play-off-ul Europa League, FCSB are şanse mari să întâlnească formaţii precum Spartak Moscova, Torino, Rangers, Austria Viena sau AZ Alkmaar, echipe mult mai puternice decât Mlada Boleslav. Vicecampioana României nu o pot întâlni pe U Craiova, cealaltă reprezentantă a României în Europa League, dar nici pe AEK Atena, în cazul în care grecii elimină formaţia din Bănie. În regulamentul UEFA este stipulat că două echipe din aceeaşi ţară nu pot fi adversare în tururile preliminare sau în faza grupelor.

Cu cine joacă FCSB în play-off-ul Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)
Cu cine joacă FCSB în play-off-ul Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)

Când se dispută meciurile din play-off-ul Europa League

Dacă o va elimina pe Mlada Boleslav, FCSB va juca meciurile din play-off-ul Europa League pe 22 şi 29 august. Sezonul trecut, vicecampioana României a fost eliminată de Rapid Viena în această fază, după ce a pierdut în Austria cu 1-3 şi a câştigat meciul retur cu 2-1.

Pentru calificarea în turul 3 preliminar din Europa League, UEFA o va recopensa pe FCSB cu 780.000 de euro. Eventuala calificare în play-off va însemna un plus de 300.000 de euro, în cazul în care roş-albaştrii vor fi eliminaţi. Accederea în faza grupelor va aduce 2.920.000 de euro în conturile clubului.

Listă completă a posibililor adversari pentru FCSB

  • Thun (Elveţia) / Spartak Moscova (Rusia)
  • Torino (Italia) / Şahtior Soligorsk (Belarus)
  • Midtjylland (Danemarca) / Rangers (Scoţia)
  • Molde (Norvegia) / Aris Salonic (Grecia)
  • Rijeka (Croaţia) / Aberdeen (Scoţia)
  • Norrkoping (Suedia) / Hapoel Beer-Sheva (Israel)
  • Austria Viena (Austria) / Apollon Limassol (Cipru)
  • Lokomotiv Plovdiv (Bulgaria) / Strasbourg (Franţa)
  • ŢSKA Sofia (Bulgaria) / Zoria Luhansk (Ucraina)
  • Mariupol (Ucraiova) / AZ Alkmaar (Olanda)
  • Ventspils (Letonia) / Vitoria SC (Portugalia)
  • Neftci (Azerbaidjan) / Bnei Yehuda Tel-Aviv (Israel)