Fotbal intern

Cu cine joacă FCSB în turul doi din Europa League! Un nou adversar facil pentru roş-albaştri

18.07.2019 | 21:57
Cu cine joaca FCSB in turul doi din Europa League Un nou adversar facil pentru rosalbastri

FCSB a trecut fără emoții de Milsami Orhei în primul tur preliminar al Europa League. Trupa lui Bogdan Andone a îndeplinit o simplă formalitate la Orhei, după ce câștigase 2-0 la Giurgiu după dubla căpitanului Florin Tănase, iar în a doua manșă de calificare va întâlni formația Alashkert, ocupanta locului 4 în ultima ediție a primei ligi din Armenia. Alashkert a trecut fără emoții de Makedonija în primul tur preliminar, după 3-1 acasă și 3-0 la returul din Macedonia.

Cu cine joacă FCSB în turul doi din Europa League!

Vicecampioana pare favorită și în confruntarea cu Alashkert din turul doi doi preliminar al Europa League, adversa mai accesibilă fiind oferită și de statutul de cap de serie a clubului patronat de Gigi Becali, privilegiu pe care FCSB îl va avea în fiecare tur de calificare al Europa League, datorită coeficientului bun pe care îl are. 23.000 este coeficientul vicecampioanei, acesta fiind cel mai ridicat punctaj din această fază a competiției.

FCSB este o prezență regulată în grupele competițiilor europene în ultimii 15 ani. Doar două ediții ale grupelor Europa League sau Champions League s-au desfășurat fără roș-albaștri. În 2015, cu Mirel Rădoi pe bancă, FCSB era eliminată de Rosenborg în play-off-ului Europa League, iar în 2018, actuala trupă a lui Bogdan Andone era eliminată în aceași fază a competiției de austriecii de la Rapid Viena.

Alashkert, o simplă formalitate pentru CFR Cluj în sezonul trecut

Alashkert nu are amintiri plăcute când vine vorba despre întâlnirile cu echipele din România. Armenii au întâlnit CFR Cluj în turul trei al preliminariilor Europa League în sezonul trecut, după ce clujenii au fost eliminați de Malmo în calificările pentru Champions League. Campioana României nu a avut nici o problemă cu Alashkert, impunându-se cu scorul general de 7-o, după 0-2 în Armenia și 5-0 la Cluj.

În turul doi preliminar al Europa League va intra și Viitorul, căreia i-a fost schimbată adversara în ultimul moment după o decizie a Tribunalului Sportiv din Belgia. Trupa lui Gheorghe Hagi va disputa dubla de calificare contra lui Genk, echipă care a eliminat-o acum 3 ani.

 

Tags: