Sporturi

Cu cine joacă Mihaela Buzărnescu în finala de la San Jose! Duel în premieră

05.08.2018 | 08:21
Cu cine joaca Mihaela Buzarnescu in finala de la San Jose Duel in premiera

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu, cap de serie numărul 5 și locul 24 WTA, a aflat cu cine va juca în finala turneului de categorie Premier de la San Jose, dotat cu premii în valoare totală de 799.000 de dolari. Revelația tenisului mondial din ultimul an de zile a ajuns în ultimul act al turneului din California după ce a trecut de sportiva belgiană Elise Mertens, a patra favorită și poziția 15 în clasamentul mondial.

În semifinale, Mihaela Buzărnescu s-a impus cu scorul de 4-6, 6-3, 6-1, la capătul unei partide care a durat două ore şi 19 minute. În cazul în care va câștiga turneul de la San Jose, românca va urca în premieră în Top 20. De asemenea, ea a urcat trei poziţii în clasamentul WTA Race, până pe 15, unde va rămâne indiferent de rezultatul finalei. Astfel, Miki are o şansă de a se lupta pentru un loc în primele opt, pentru Turneul Campioanelor de la Singapore.

Mihaela Buzărnescu – Maria Sakkari în finala de la San Jose

În finala turneului de la San Jose, Mihaela Buzărnescu o va întâlni pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, care a trecut cu scorul de 3-6, 7-5, 6-2, după două ore și 14 minute, de sportiva americană Danielle Rose Collins, poziția 42 în ierarhia mondială. Sakkari a avut o revenire de senzație de la 3-6, 1-4 și s-a calificat în premieră în finala unui turneu WTA. De altfel, sportiva din Grecia a fost condusă în decisiv cu 2-0, dar apoi a câștigat șase ghemuri la rând.

Mihaela Buzărnescu va juca împotriva Mariei Sakkari din Grecia în finala turneului de categorie Premier de la San Jose
Mihaela Buzărnescu va juca împotriva Mariei Sakkari din Grecia în finala turneului de categorie Premier de la San Jose

Mihaela Buzărnescu, în vârstă de 30 de ani, și Maria Sakkari, în vârstă de 23 de ani, nu s-a mai întâlnit până acum în carieră. De altfel, la finala de la San Jose, care se va disputa în noaptea de duminică spre luni, se va înregistra o premieră, oricare jucătoare se va impune va obține primul titlu din carieră. Câştigătoarea turneului de la San Jose va obţine 136.695 de dolari şi 470 de puncte în clasamentul WTA, iar finalista va primi 72.835 de dolari şi 305 puncte.

Buzărnescu a ratat calificarea și în finala probei de dublu de la San Jose

Pentru Mihaela Buzărnescu este cea de-a patra finală din 2018, după cele de la Hobart, Praga şi Rabat. De altfel, în prima ei finală, cea din Australia, Miki era învinsă chiar de Elise Mertens, cea pe care a eliminat-o în penultimul act la San Jose. Totuşi, este cea mai mare performanţă din cariera Mihaelei Buzărnescu, deoarece acest turneu face parte din categoria Premier, faţă de precedentele, care erau International, cea mai slabă categorie WTA.

În schimb, Mihaela Buzărnescu a ratat calificarea și în finala probei de dublu de la San Jose. Românca și britanica Heather Watson, cotate cu șansa a doua la trofeu, au fost învinse în semifinale, cu scorul de 4-6, 6-3, 8-10, după o oră și 28 de minute, de surorile Liudmila și Nadiia Kișenok din Ucraina, cap de serie numărul 3. Acestea vor juca în finală împotriva perechii formate din Latisha Chan (Taiwan) și Kveta Peschke (Cehia), principalele favorite, care au trecut, în penultimul act al competiției, cu scorul de 6-1, 6-4, de japonezele Miyu Kato și Makoto Ninomiya.