Sporturi

Cu cine joacă România în finala Fed Cup dacă trece de Franţa! Australia – Belarus s-a decis după meciul de dublu

21.04.2019 | 11:43
Cu cine joaca Romania in finala Fed Cup daca trece de Franta Australia  Belarus sa decis dupa meciul de dublu

România și-a aflat posibila adversară din finala Fed Cup! Meciul Australia – Belarus, jucat spre orele dimineții la Antipozi s-a decis abia după partida de dublu, până atunci scorul fiind egal, 2-2. La dublu s-au aflat pe teren aceleași jucătoare care au evoluat și în jocurile de simplu. Perechea Ashleigh Barty-Samantha Stosur pentru Australia le-a învins pe Viktoria Azarenka şi pe Aryna Sabalenka la Belarus, scor 7-5, 3-6, 6-2. În cazul unei calificări în finală, România va juca în deplasare în Australia!

România și-a aflat posibila adversară din finala Fed Cup

La australience omul cheie a fost Ashleigh Barty, care și-a câștigat ambele meciuri la simplu, învingându-le atât pe Azarenka, cât și pe Sabalenka. Veriga slabă a echipei de la Antipozi a fost veterana Samantha Stosur, 35 de ani, ea cedând în fața ambelor jucătoare din Belarus. Ashleigh Barty este foarte greu de învins pe suprafețe dure și tocmai de aceea s-a jucat pe hard, pentru ca numărul 9 mondial la acest moment să se simtă confortabil.

Interesant este că pentru bookmakeri echipa Belarus era favorită înainte de startul confruntării, cu o cotă de 1,65, față de 2,25 pentru Australia. Însă Aryna Sabalenka nu a reușit să îi facă față lui Barty, care a jucat aproape perfect și a pus lejer la respect cea mai bună rachetă a Belarusului. Mai mult Sabalenka a întâmpinat dificultăți și cu veterana Samantha Stosur, pe care a învins-o greu, cu 2-1 la seturi.

Belarus Fed Cup. Aryna Sabalenka și Viktoria Azarenka
Belarus Fed Cup. Aryna Sabalenka și Viktoria Azarenka

Unde se joacă Australia – România

Confruntarea de dublu a devenit astfel cheia calificării în finala Fed Cup. Australia a reușit să câștige primul set, cu scorul de 7-5, dar jucătoarele din Belarus au devenit mai sigure pe ele și mai agresive în al doilea set și la scorul de 4-3 pentru ele au izbutit breakul care le-a permis să restabilească apoi egalitatea la seturi, deși la 5-3, pe serviciul dublului Sabalenka-Azarenka australiencele au avut 30-0 și au dat senzația că pot recupera breakul.

S-a intrat în setul decisiv, un set care a început în forță pe serviciul lui Barty și Stosur. Australia a avut de depășit și handicapul vârstei lui Stosur, obligată să joace în acceași zi și simplu și dublu la 35 de ani. Treptat, jocul gazdelor a început să stea tot mai mult în Barty, fiind evidentă oboseala Samanthei. Gazdele s-au impus într-un final, după mai multe mingi salvate de Sabalenka şi Azarenka. În aceste condiţii, Australia aşteaptă câştigătoarea semifinalei dintre Franţa şi România. Dacă Halep şi compania se impun, finala se va juca în Australia.