Sporturi

România știe adversara din semifinalele Fed Cup! Cu cine vom juca

10.02.2019 | 22:30
Romania stie adversara din semifinalele Fed Cup Cu cine vom juca

Echipa de Fed Cup a României a învins Cehia cu scorul de 3-2 în primul tur al Grupei Mondiale și va juca în semifinalele competiției împotriva reprezentativa Franței. Formația condusă de Julian Benneteau a învins în deplasare, cu scorul de 3-0, selecționata Belgiei.


UPDATE, ora 22:29 / România va întâlni Franța în semifinalele Fed Cup. Meciul se va juca în Franța în perioada 20-21 aprilie.


În acest moment, România conduce cu 2-1 în întâlnirea de la Ostrava cu deținătoarea trofeului Cehia. În prima zi, Mihaela Buzărnescu a fost învinsă de Karolina Pliskova, iar Simona Halep a trecut de Katerina Siniakova. În primul meci al zilei de duminică, Halep a învins-o după un meci palpitant pe Pliskova.

Cu cine joacă România în semifinalele Fed Cup

La Ostrava urmează meciul patru în care se vor întâlni Mihaela Buzărnescu și Katerina Siniakova, iar apoi întâlnirea de dublu. ”Tricolorele” mai au nevoie de o victorie pentru o calificare istorică în penultimul act al competiției.

Înainte de începerea întâlnirii Mihaela Buzărnescu – Katerina Siniakova, România a aflat cu cine va juca în semifinalele Fed Cup dacă va trece de Cehia. ”Tricolorele” vor da piept în penultimul act cu reprezentativa Franței, meciul urmând să se desfășoare în perioada 20-21 aprilie. Gazda acestei întâlniri va fi stabilită prin tragere la sorți. România și Franța s-au mai întâlnit o soingură dată în Fed Cup, în 1976 în Statele Unite ale Americii, iar Florența Mihai și Virginia Ruzici au adus victoria cu un sec 3-0.

Caroline Garcia se bucură după ce a adus punctul victoriei pentru Franța în întâlnirea cu Belgia
Caroline Garcia se bucură după ce a adus punctul victoriei pentru Franța în întâlnirea cu Belgia

Franța conduce în deplasare Belgia cu 3-0, iar la acest moment se joacă întâlnirea de dublu care nu mai poate schimba nimic. Sâmbătă, Caroline Garcia a învins-o pe Alison van Uytvanck, scor 7-6 (2), 4-6, 6-2, iar Alize Cornet a trecut de Elise Mertens, scor 7-6 (6), 6-2. Duminică, Caroline Garcia a adus punctul decisiv pentru Franța, impunându-se cu 6-2, 6-3 în fața Elisei Mertens.