Sport

Cu cine joacă România în sferturi la EURO 2024 dacă trece de Olanda! Șansă importantă pentru „tricolori”

Pe cine înfruntă România în sferturi la EURO 2024 dacă trece de meciul din „optimi” cu Olanda. „Tricolorii” au scăpat de nume importante în drumul spre fazele superioare.
27.06.2024 | 06:51
Cu cine joaca Romania in sferturi la EURO 2024 daca trece de Olanda Sansa importanta pentru tricolori
Cu cine joacă România în sferturi la EURO 2024, dacă o învinge pe Olanda în „optimi”. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România o va înfrunta pe Olanda în „optimi” la EURO 2024. „Tricolorii” au câștigat grupa din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia și Ucraina. În cazul în care va trece de „Portocala Mecanică”, naționala României se va duela în sferturi cu învingătoarea din meciul Austria – Turcia.

Cu cine joacă România în sferturi la EURO 2024 dacă trece de Olanda! Șansă importantă pentru „tricolori”

România și-a îndeplinit obiectivul la EURO 2024. Selecționata lui Edi Iordănescu a trecut de grupe și se va duela în continuare cu Olanda. Naționala lui Ronald Koeman s-a clasat pe locul 3 în Grupa D din care au mai făcut parte Austria, Franța și Polonia.

ADVERTISEMENT

România – Olanda are loc marți, 2 iulie, ora 19:00, pe Allianz Arena din Munchen. În cazul în care vor produce surpriza și vor elimina Olanda, „tricolorii” se vor duela în sferturi cu învingătoarea din meciul Austria – Turcia, marți, 2 iulie, ora 22:00, la Leipzig.

Pe partea de tablou a României mai sunt prezente Anglia, Slovacia, Elveția și Italia. La polul opus, cealaltă parte de tablou arată de-a dreptul spectaculos. Germania și Spania, respectiv Portugalia și Franța se pot întâlni încă din faza sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT

România, avantaj înainte de start cu Olanda

Allianz Arena, din Munchen, va găzdui duelul România – Olanda din „optimi” la EURO 2024. „Tricolorii” au amintiri plăcute de la ultimul meci disputat pe arena celor de la Bayern. În prima etapă din faza grupelor la EURO 2024, România a învins categoric Ucraina, scor 3-0.

De cealaltă parte, Olanda și-a disputat meciurile la Hamburg (Volksparkstadion), Leipzig (Red Bull Arena) și Berlin (Olympiastadion). Ultima întâlnire directă între cele două naționale a avut loc în noiembrie 2017.

ADVERTISEMENT

„Portocala Mecanică” a câștigat categoric meciul amical disputat la București, pe Arena Națională, scor 3-0. Totodată, ultimele meciuri oficiale directe au avut loc în 2012/2013, în calificările Cupei Mondiale din 2014. Olanda s-a impus categoric în ambele partide, scor 4-1 și 4-0.

Programul complet optimi EURO 2024

Primele naționale care vor reveni pe scenă în „optimi” sunt Elveția – Italia și Germania – Danemarca. Cele patru naționale se duelează sâmbătă, 29 iunie la Berlin, respectiv la Dortmund.

ADVERTISEMENT

Program complet optimi EURO 2024

După faza „optimilor” de finală urmează două zile de odihnă, 3-4 iulie. Marea finală a EURO 2024 are loc pe 14 iulie, pe Olympiastadion din Berlin, ora 22:00. România s-a calificat pentru prima oară în optimi la EURO 2024, reușind să câștige grupa.

  • 4,00 este cota MAXBET pentru pronosticul „România ajunge în sferturi la Euro 2024”

ADVERTISEMENT
Tags: