Fotbal international

Ce au făcut românii în etapa a 2-a din Europa League! Nicolae Stanciu, penalty ratat şi pasă la golul victoriei

30.10.2020 | 00:13
Ce au facut romanii in etapa a 2a din Europa League Nicolae Stanciu penalty ratat si pasa la golul victoriei
ADVERTISEMENT

Joi se joacă meciurile din etapa a doua a fazei grupelor din Europa League, iar opt fotbaliști români vor fi implicați în dueluri extrem de interesante. În plus, CFR Cluj va da piept, pe teren propriu, cu formația Young Boys Berna, campioana Elveției.

UPDATE 23:43 / Nicolae Stanciu, introdus pe teren în minutul 61, a ratat o lovitură de pedeapsă pentru echipa sa în 65. Vezi video aici. Mijlocaşul român s-a revanşat în minutul 80, centrând din corner, pentru golul de 1-0, marcat de Olayinka. Sparta a câştigat cu 1-0 meciul cu Leverkusen.

ADVERTISEMENT

UPDATE 23:36 / Ianis Hagi a fost înlocuit în minutul 69 al partidei Glasgow Rangers – Lech Poznan. În locul lui a intrat Zungu. Mijlocaşul român nu a avut o contribuţie majoră în jocul echipei sale.


UPDATE 21:53 / Ianis Hagi este titular la gazde în meciul Rangers – Lech Poznan şi evoluează ca atacant drepta într-un sistem 4-3-3. Nicolae Stanciu, celălalt român implicat în meciurile de la 22:00, este doar rezervă la gazde în Slavia Praga – Leverkusen.

ADVERTISEMENT

UPDATE 21:50 / Ciprian Tătăruşanu nu a primit gol în victoria 3-0 a lui AC Milan în faţa Spartei Praga. Evoluţia protarului român a fost una sigură şi i-a adus nota 6,9 pe aplicaţia FotMob.


UPDATE 19:07 / Ciprian Tătăruşanu va începe titular meciul din AC Milan şi Sparta Praga. După debutul nereuşit din meciul cu AS Roma în Serie A, portarul român va apăra încă o dată, pentru că titularul Gianluigi Donnarumma este în continuare infectat cu noul coronavirus. De partea cealaltă, Florin Niţă este rezervă pentru cehi.

ADVERTISEMENT

Alţi doi români sunt în „primul 11“ al echipelor lor în meciurile de Europa League. Foştii dinamovişti Ionuţ Nedelcearu şi Cosmin Moţi sunt fundaşii lui AEK Atena şi Ludogoreţ. Moţi poartă banderola de căpitan în LASK Linz – Ludogoreţ.


FANATIK va sta cu ochii pe cei opt jucători români care evolueză în a doua competiție din Europa și va analiza prestația fiecăruia.

ADVERTISEMENT

În prima etapă din Europa League, ”stranierii” noștri nu au avut evoluții entuziasmente, singurii care au început ca titulari fiind Ianis Hagi la Glasgow Rangers și Ionuț Nedelcearu la AEK Atena.

Opt români joacă joi în Europa League. Ciprian Tătărușanu se duelează cu Florin Niță

Dintre cei opt jucători români implicați în Europa League, șase vor evolua începând cu ora 19:55, iar ceilalți doi au programate meciuri de la ora 22:00.

Pentru prima dată în cupele europene, Ciprian Tătărușanu are șanse mari de a fi titular la AC Milan în partida de pe teren propriu cu Sparta Praga. Portarul naționalei României a gafat în meciul de campionat cu AS Roma, dar antrenorul Stefano Pioli i-a luat apărarea, mai ales că el a devenit prima opţiune după ce Gianluigi Donnarumma a fost infectat cu coronavirus.

Din păcate, existe șanse minime să avem un duel direct între Tătărușanu și Florin Niță, deoarece portarul celor de la Sparta Praga este de obicei rezervă la formația cehă. În schimb, fundașul Ionuț Nedelcearu și-a câștigat un loc de titular la scurt timp după transferul la AEK Atena și este de așteptat să apară în primul ”11” la întâlnirea cu Leicester City.

Ianis Hagi, din nou titular la Rangers?

Tot în prima tranșă de meciuri va evolua și campioana Bugariei, Ludogoreț Razgrad, care va întâlni în deplasare formația LASK Linz. Fundașul Dragoș Grigore are șanse mici să apară pe teren după accidentarea suferită la națională, așa că speranțele noastre la acest joc se leagă de Cosmin Moți și Claudiu Keșeru.

Începând cu ora 22:00, vom avea emoții pentru internaționalii Ianis Hagi și Nicolae Stanciu. Există șanse mari ca managerul lui Glasgow Rangers, Steven Gerrard, să înceapă cu Ianis în primul ”11” meciul de acasă cu polonezii de la Lech Poznan.

După ce a început pe banca de rezerve partida din prima etapă a fazei grupelor, Nicolae Stanciu speră să revină în echipa de start a campioanei Cehiei, Slavia Praga, la întâlnirea de pe teren propriu cu formația germană Bayer Leverkusen.

ADVERTISEMENT