Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în finală la WTA Dubai. Întâlnește cea mai în formă jucătoare din circuit

21.02.2020 | 18:42
Cu cine joaca Simona Halep in finala la WTA Dubai Intalneste cea mai in forma jucatoare din circuit
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în prima ei finală WTA din sezonul 2020. A doua jucătoare a lumii a învins-o din nou pe americanca Jennifer Brady (52 WTA) și va lupta pentru primul său trofeu din acest sezon cu revelația anului, Elena Rybakina.

Simona Halep, în prima finală WTA din acest sezon

După ce la Australian Open nu a putut trece de Garbine Muguruza, cedând în penultimul act cu scorul de 6-7 (8), 5-7, Simona Halep a revenit cu forțe proaspete la turneul de categorie Premier de la Dubai.

ADVERTISEMENT

Locul 2 WTA a trecut în semifinale de americanca Jennifer Brady, a 52-a jucătoare a lumii, cu scorul de 6-2, 6-0. Pentru Halep a fost a treia oară în carieră când a învins-o pe Brady, după meciurile de la Toronto din 2019 și din runda inaugurală a Grand Slam-ului de la Melbourne.

Pentru al doilea trofeu la Dubai după o pauză de cinci ani, Simona Halep o va înfrunta pe revelația tenisului mondial feminin, kazaha Elena Rybakina (19 WTA). Aceasta a trecut în semifinale de Petra Martic, scor 7-6, 7-6 și a ajuns la 19 victorii în 2020.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, amintiri neplăcute de la unicul meci cu Rybakina

Simona Halep și Elena Rybakina s-au mai întâlnit o dată în circuitul WTA. S-a întâmplat chiar în sezonul trecut de la Wuhan. Românca a fost nevoită să se retragă la 4-5 în primul set al meciului din optimile de finală de la Wuhan cu Elena Rybakina, din cauza unei probleme la spate.

Atunci, Simona se afla în avantaj, scor 4-2 în primul set, apoi Rybakina a revenit și a trecut la conducere, în momentul în care jucătoarea noastră a decis, după un medical time-out, că nu mai poate continua. Din nou, spatele Simonei a părut să se fi blocat, lucru confirmat apoi de ea la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep caută al doilea trofeu la Dubai, după cel din 2015

În acest sezon, Halep caută să egaleze cea mai bună performanță la Dubai. Aceasta a fost reușită la ediția din 2015, când a reușit să câștige trofeul după o finală decisă în două seturi, 6-4, 7-6 (5), în fața Karolinei Pliskova.

În sezonul trecut, Halep s-a oprit în sferturile turneului din Emirate Arabe Unite, după ce pierdut cu Belinda Bencic, 6-4, 4-6, 2-6, și are de apărat 190 de puncte la ediția din 2020 a competiției Premier.

ADVERTISEMENT

Imediat după finalul turneului de la Dubai, Simona Halep va juca la Doha, în ultima săptămână a lunii februarie.

ADVERTISEMENT
Tags: