Sport

Când se joacă Simona Halep – Elina Svitolina, în optimi la US Open. S-a anunţat ora de start

Simona Halep va avea un nou meci complicat și în optimile de finală la US Open 2021. Va fi un nou duel cu Elina Svitolina
04.09.2021 | 22:39
Cand se joaca Simona Halep  Elina Svitolina in optimi la US Open Sa anuntat ora de start
ADVERTISEMENT
04-09-2021
19:39

Simona Halep - Elina Svitolina, de la ora 19:00 pe arena Arthur Ashe

Organizatorii au stabilit programul de duminică la US Open 2021. Simona Halep revine pe arena Arthur Ashe, acolo unde a jucat şi partida contra Kristinei Kucova, din turul 2.

Simona Halep – Elina Svitolina este meciul care deschide ziua de duminică pe arena Arthur Ashe, de la Flushing Meadows. Partida va începe de la ora 19:00 a României, 12:00 la New York.

03-09-2021
20:34

Simona Halep se va duela în optimi cu Elina Svitolina

A cincea jucătoare a lumii, Elina Svitolina, este adversara Simonei Halep din optimile de finală de la US Open. Ucraineanca, cap de serie numărul 5, a câștigat meciul cu Daria Kasatkina (locul 27 WTA) și a obținut biletul pentru a o înfrunta pe Halep.

Svitolina a câștigat, scor 6-4, 6-2, după o oră și 14 de minute. În ceea ce privește confruntările cu Halep, scorul este egal, 5-5. Halep și Svitolina s-au duelat ultima dată în octombrie 2019, la Shenzhen, ucraineanca impunându-se atunci în două seturi, scor 7-5, 6-3.

Simona Halep a făcut un meci mare la Flushing Meadows și a trecut de Elena Rybakina, scor 7-6 (11), 4-6, 6-3. A fost una dintre cele mai frumoase partide de la această ediție a turneului de la New York. Și adversara din optimile de finală va fi una de top, chiar dacă de un tipar diferit față de kazahă.

În optimi la US Open 2021, Simona Halep o va înfrunta pe învingătoarea din partida Elina Svitolina – Daria Kasatkina. Acest duel este programat în această seară, în jurul orei 23:00. Ambele jucătoare au statut de cap de serie la acest turneu.

ADVERTISEMENT

Simona Halep joacă împotriva învingătoarei dintre Elina Svitolina și Daria Kasatkina în turul 4 la US Open 2021

Elina Svitolina este cap de serie numărul 5 și pornește cu prima șansă în duelul programat în această seară pe Grandstand. Jucătoarea din Ucraina a avut un program facil până acum, victorii în minimum de seturi la Masarova și Marino.

Elina Svitolina a mers până în semifinale la precedenta sa apariție la US Open, în 2019. Este și cel mai bun rezultat pentru ea la Flushing Meadows. În rest, nu trecuse de turul 4. Nu a jucat niciodată o finală de Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Elina Svitolina s-au înfruntat de foarte multe ori de-a lungul carierei, au fost deja opt dueluri directe între cele două. Jucătoarea din Ucraina este în avantaj, scor 5-3. Aproape toate confruntările au venit la competiții importante, dar și în faze avansate.

Simona Halep, opt meciuri foarte tari contra Elinei Svtiolina. Românca este condusă la “directe”, dar a câștigat două semifinale de Grand Slam

Elina Svitolina a câștigat ultimul duel direct, la Turneul Campioanelor, faza grupelor, în 2019. Tot în 2019, Simona Halep a câștigat o confruntare mult mai importantă, în semifinale la Wimbledon. Competiție pe care avea să o și câștige.

ADVERTISEMENT

Și prima victorie a Simonei cu Svitolina a fost la un turneu de Grand Slam, în sferturile de finală la Roland Garros. A fost atunci o revenire incredibilă pentru Simo, care a ajuns în finala competiției. Dar a cedat surprinzător la Jelena Ostapenko.

În fina, Halep a câștigat în 2019 la Doha cu Svitolina, în semifinale. A pierdut apoi finala cu Mertens. Svitolina a câștigat două finale la Roma în fața Simonei, plus o semifinală la Rogers Cup și un alt meci la turneul Campioanelor.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a înfruntat-o de patru ori pe Daria Kasatkina și s-a impus în trei dintre ocazii. Când va juca românca în turul 4

Simona Halep a înfruntat-o și pe Daria Kasatkina de patru ori în carieră. Iar jucătoarea din România a reușit să se impună în trei dintre ocazii. Toate duelurile dintre cele două s-au terminat în minimum de seturi.

Ultimele două partide directe au avut loc în 2017, în China, la Wuhan și apoi Beijing. Prima dată s-a impus Kasatkina, 6-2, 6-1, iar Simona și-a luat revanșa cu același scor, doar câteva săptămâni mai târziu. Simona s-a mai impus la Roland Garros 2017, dar și la Miami 2016.

Partida Simonei Halep din turul 4, cu învingătoarea dintre Svitolina și Kasatkina, se va juca duminică, după ora 18:00. Programul acelei zile va fi anunțat sâmbătă. US Open este singurul turneu de Grand Slam la care Halep nu a jucat finală. Are o semifinală în 2015, pierdută la Flavia Pennetta. 2021 poate fi marea șansă a Simonei, mai ales dacă va reuși lovituri la fel de spectaculoase ca în partida cu Rybakina.

ADVERTISEMENT