Sport

Simona Halep, duel cu Jil Teichmann în optimile de la WTA Toronto! S-a stabilit ora de start

Simona Halep face un turneu excelent la WTA Toronto. După două victorii concludente cu Donna Vakic în primul tur, respectiv Shuai Zhang în turul 2, românca ar putea da peste numărul 2 mondial în runda a treia.
10.08.2022 | 23:58
Simona Halep duel cu Jil Teichmann in optimile de la WTA Toronto Sa stabilit ora de start
Simona Halep și-a demolat adversarele din primele două tururi la WTA Toronto. În optimi ar putea juca cu numărul 2 mondial. Sursa foto: Eurosport
ADVERTISEMENT
11-08-2022
06:27

Halep va juca în jurul orei 20:00

Organizatorii turneului de 1000 de puncte de la Toronto au stabilit programul pentru ziua de joi, iar Simona Halep o va întâlni pe elvețianca Jil Teichmann, în jurul orei 20:00.

Partida este programată pe Terenul Central.

10-08-2022
21:23

Simona Halep joacă în optimi la Toronto cu Jil Teichmann

Jil Teichmann a furnizat surpriza la WTA Toronto şi a eliminat-o pe Anett Kontaveit, numărul 2 WTA. Elveţianca s-a impus cu 6-4, 6-4 şi o va întâlni în optimile de finală pe Simona Halep.

Primele două tururi de la WTA Toronto 2022 au fost tot atâtea meciuri de antrenament pentru Simona Halep care s-a impus fără probleme de fiecare dată. În turul al treilea, adversară ar putea fi Anett Kontaveit, locul 2 mondial.

Adversara Simonei Halep va fi învingătoarea dintre Jill Teichmann și Anett Kontaveit

Simona Halep va avea o adversară pe măsură în optimile de finală ale turneului de 1000 de puncte de la Toronto. Aceasta va fi învingătoarea duelului Jil Teichmann (locul 21 WTA) și Anett Kontaveit, a doua jucătoare în clasamentul mondial.

ADVERTISEMENT

Estonianca este favorită în fața jucătoarei din Elveția, Jill Teichmann, care, însă, a arătat la rândul ei o formă excelentă în actualul turneu din Canada. Halep și Teichmann nu s-au întâlnit niciodată în circuitul mondial, pe când Anett Kontaveit este o mai veche cunoștință a româncei.

De patru ori s-au întâlnit Simona Halep și Kontaveit, scorul general fiind favorabil jucătoarei din țara noastră care conduce cu 3-1 la general.

ADVERTISEMENT

Primul duel dintre cele două sportive a avut loc în urmă cu cinci ani, la Miami, când Simona s-a impus cu un sec 6-3, 6-0. Tot în 2017 Halep a repurtat o nouă victorie, la Roma, scor 6-2, 6-4.

Românca a obținut a treia victorie consecutivă în fața lui Kontaveit în 2020, la Australian Open, scor 6-1, 6-1. Anul trecut, însă, la Cluj, în finala turneului Transylvania Open, jucătoarea din Estonia și-a adjudecat trofeul obținând, astfel, prima victorie în fața Simonei, scor 6-2, 6-3.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și-a demolat adversarele din primele două tururi

WTA Toronto 2022 este doar o etapă intermediară pentru Simona Halep care pregătește participarea la US Open, ultimul turneu de Grand Slam din acest an.

În primul tur, Donna Vekic nu a reușit sub nicio formă să citească jocul româncei. Agresivitatea și inteligența Simonei au ajutat-o să închidă confruntarea după doar o oră de joc 6-0, 6-2.

ADVERTISEMENT

Nici chinezoaica Shuai Zhang nu s-a adaptat la standardele rachetei numărul unu a României. Doar în primul set asiatica a dat senzația că ar putea să-i pună ceva probleme, însă Simona a accelerat exact atunci când a fost necesar pentru a se impune cu 6-4, 6-2.

ADVERTISEMENT
Tags: