Sport

Când se joacă Simona Halep – Elena Rybakina, în semifinale la Wimbledon 2022. S-a stabilit ora de start a meciului de joi

Simona Halep are un parcurs entuziasmant la Wimbledon 2022, care aduce aminte de performanța uriașă de acum trei ani când a cucerit trofeul. Pentru campioana noastră urmează un meci abordabil în semifinale.
06.07.2022 | 17:10
Cand se joaca Simona Halep  Elena Rybakina in semifinale la Wimbledon 2022 Sa stabilit ora de start a meciului de joi
Simona Halep are un parcurs entuziasmant la Wimbledon 2022, care aduce aminte de performanța uriașă de acum trei ani când a cucerit trofeul. Pentru campioana noastră urmează un meci abordabil în semifinale. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
06-07-2022
15:35

Halep - Rybakina, al doilea meci al zilei de joi pe Terenul Central

Organizatorii de la Wimbledon au stabilit programul pentru joi, 7 iulie, iar semifinala dintre Simona Halep și Elena Rybakina este al doilea meci de pe Terenul Central și va începe în jurul orei 17:00.

Înainte, cu începere de la ora 15:30 va avea loc prima semifinală de tabloul feminin în care se vor întâlni Ons Jabeur și Tatjana Maria.

Fostul lider mondial a trecut fără mari probleme în sferturi de americanca Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-4.

Elena Rybakina, adversara Simonei Halep din semifinale de la Wimbledon 2022

Simona Halep și-a continuat parcursul excelent la Wimbledon 2022 și a pus-o la punct pe tânăra jucătoare din SUA. Campioana noastră nu a pierdut deocamdată set pe iarba londoneză și în semifinale urmează să o întâlnească pe Elena Rybakina, aflată pentru prima dată în careul de ași al unui Grand Slam.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Kazahstan, locul 23 WTA, a trecut în trei seturi de australianca Ajla Tomljanovic, poziția 44 în ierarhia mondială, scor 4-6, 6-2, 6-3, într-o partidă care a durat o oră și 51 de minute.

Meciul dintre Halep și Rybakina se va disputa, joi, 7 iulie, organizatorii urmând să stabilească ora de start. Ceea ce este sigur e că întâlnirea dintre cele două sportive va avea loc pe Terenul Central.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Elena Rybakina s-au întâlnit de trei ori în circuitul WTA și românca are 2-1 la directe. În 2019, jucătoarea din Kazahstanh a beneficiat de abandonul Simonei în optimile de finală.

Răspunsul campioanei noastre a venit în următorii doi ani. În 2020, Halep s-a impus în finala de la Dubai, iar anul trecut a învins-o în turul 3 la US Open. Ambele victorii au venit după meciuri lungi încheiate în decisiv.

ADVERTISEMENT

Halep, premiu important pentru calificarea în semifinale

Liviu Ursuleanu, unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep, o vede favorită pe fosta sa elevă la câștigarea turneului de la Wimbledon. Acesta crede că românca poate să meargă până la capăt, fiind impresionat de felul în care joacă.

Fostul mare campion Mats Wilander este de părere că în ultimii ani jocul campioanei noastre se pretează mult mai bine pentru iarbă decât pentru zgură, care era considerată până de curând suprafața ei preferată.

ADVERTISEMENT

Pentru calificarea în careul de ași la cel de-al treilea Grand Slam al anului, Simona Halep va încasa un cec în valoare de 624.642 de dolari. Este cel mai mare premiu pe care jucătoarea noastră îl câștigă în acest an.

Evident, cele mai importante venituri le vor obține finalistele turneului. 1.145.177 de dolari va încasa învinsa, iar câștigătoarea trofeului va avea în contul bancar 2.290.354 de dolari în plus față de începutul turneului.

ADVERTISEMENT