Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în semifinalele de la Wimbledon 2019! Și-a aflat adversara

09.07.2019 | 18:51
Cu cine joaca Simona Halep in semifinalele de la Wimbledon 2019 Sia aflat adversara

Jucătoarea de tenis Simona Halep a obținut o calificarea superbă în semifinalele de la Wimbledon 2019, acolo unde va juca împotriva ucrainencei Elina Svitolina, cap de serie numărul 8. Românca a învins-o în sferturile de finală pe Shuai Zhang, scor 7-6 (4), 6-1, și și-a egalat astfel cea mai bună performanță pe iarba londoneză, semifinala din 2014.


UPDATE, 9 iulie, ora 18:52 / Simona Halep o va întâlni în semifinalele de la Wimbledon pe Elina Svitolina. Ucraineanca a trecut în sferturile de finală de cehoiaca Karolina Muchova, scor 7-5, 6-4.


Cu cine joacă Simona Halep în semifinalele de la Wimbledon 2019

Simona Halep, cap de serie numărul 7, s-a calificat în semifinalele de la Wimbledon 2019 şi va trebui să aştepte puţin până va afla cu cine va juca în această fază. Organizatorii turneului de Mare Şlem din capitala Angliei au programat meciul dintre Elina Svitolina și Karolina Muchova pe Terenul 1, imediat după întâlnirea pe care campioana noastră a avut-o cu Shuai Zhang, locul 50 WTA.

Fostul lider mondial are o șansă extraordinară de a ajunge în premieră în finala de la Wimbledon, nici Elina Svitolina (24 de ani) și nici Karolina Muchova (22 de ani) nefiind jucătoare de speriat. Mai mult, Simona Halep este cel mai înalt cap de serie rămas în competiție, iar casele de pariuri o văd cu a doua șansă la câștigarea trofeului, după Serena Williams. Românca are o cotă de 4,00 la succesul final, în timp ce americanca este cotată cu 2,75.

Simona Halep în timpul meciului cu Cori Gauff din optimile de finală de la Wimbledon 2019

Simona Halep, palmares negativ cu Svitolina

Simona Halep are un istoric interesant al meciurilor cu Elina Svitolina, cele două întâlnindu-se de șapte ori în total și de șase ori în ultimii doi ani. Se poate spune că acest duel a devenit un clasic al marilor turnee. Ucraineanca conduce la general cu 4-3, după ce s-a impus în finalele de la Roma din 2017 și 2018, în semifinala de la Toronto și în faza grupelor la Turneul Campioanelor, ambele în 2017. Prima victorie pentru Halep a venit în 2013 la Sofia, iar a doua a fost în sferturi de finală la Roland Garros în 2017. Românca a câștigat și ultimul meci direct, anul acest în semifinalele de la Doha, scor 6-3, 3-6, 6-4.

În schimb, Simona Halep nu s-a întâlnit niciodată în carieră cu cehoiaca Karolina Muchova, jucătoare care a explodat în acest an. Ea a ajuns pe tabloul principal din calificări la Australian Open și Roland Garros, a jucat sferturi de finală la Doha, unde a fost învinsă de Svitolina, însă cel mai bun rezultat l-a făcut la Praga, acolo unde a pierdut finala.