Sport

Cu cine joacă Simona Halep în semifinalele WTA Birmingham! Organizatorii au anunţat ora de start

Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinalele WTA Birmingham. Fostul număr 1 mondial va juca împotriva unei jucătoare pe care a mai întâlnit-o de două ori.
17.06.2022 | 22:15
Cu cine joaca Simona Halep in semifinalele WTA Birmingham Organizatorii au anuntat ora de start
Cine este adversara Simonei Halep în semifinalele WTA Birmingham
ADVERTISEMENT

Calificată în semifinalele WTA Birmingham, după 6-4, 6-1 cu Katie Boulter, Simona Halep se va duela cu Beatriz Haddad Maia pentru un loc în marea finală. Sportiva din Brazilia a realizat două surprize la acest turneu, cu victorii în faţa a două favorite.

Beatriz Haddad Maia, adversara Simonei Halep în semifinalele WTA Birmingham

Beatriz Haddad Maia a obţinut calificarea în semifinalele WTA Birmingham în urma victoriei în faţa Camilei Giorgi, cap de serie numărul 3, scor 6-3, 6-2. La turneul din Marea Britanie, jucătoarea de 26 de ani le-a mai eliminat pe Petra Kvitova, cap de serie numărul 5, scor 7-6(4), 6-2, şi pe Magdalena Frech, scor 6-1, 5-7, 7-6(3).

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Simona Halep şi Beatriz Haddad Maia, din semifinalele WTA Birmingham, se va disputa sâmbătă, după ora 14:30. În aceeaşi zi, tot în semifinale, se vor duela Sorana Cîrstea şi Zhang Shuai, meci programat la ora 13:00.

Simona Halep şi Beatriz Haddad Maia s-au mai întâlnit de două ori, de-a lungul timpului, iar românca s-a impus de fiecare dată. Primul duel a avut loc în turul 2 de la Wimbledon 2017, când fostul număr 1 mondial a câştigat cu 7-5, 6-4.

ADVERTISEMENT

Cele două s-au întâlnit ultima oară în acest an, în turul 2 de la Australian Open, unde Simona Halep a câştigat fără drept de apel, scor 6-2, 6-0. Brazilianca ocupă în prezent locul 30 şi poate urca până pe poziţia a 29-a, dacă va câştiga trofeul.

Beatriz Haddad Maia a jucat două meciuri în aceeaşi zi

Vineri, Beatriz Haddad Maia a avut un program încărcat. După-amiază, după meciul dintre Sorana Cîrstea şi Donna Vekic, brazilianca a terminat meciul cu Magdalena Frech, care fusese întrerupt joi seară.

ADVERTISEMENT

Apoi, de la ora 20:00, Beatriz Haddad Maia s-a întors pe teren pentru meciul cu Camila Giorgi. Victoria în meciul din sferturile de finală a venit în 1 oră şi 26 de minute, după ce italianca a avut 3-0 în startul primului set.

Câţi bani a câştigat Simona Halep la WTA Birmingham

Pentru calificarea în semifinalele WTA Birmingham, Simona Halep a încasat 10.100 de dolari şi a primit 110 puncte WTA. Dacă se va califica în finală, jucătoarea de 30 de ani îşi va asigura un cec în valoare de 16.398 de dolari.

ADVERTISEMENT

În cazul unui succes în finală, Simona Halep va câştiga 29.800 de dolari şi va primi 280 de puncte WTA. Românca ar putea să urce până pe locul 17 dacă va câştiga turneul, iar Belinda Bencic nu se califică în finala de la Berlin.

ADVERTISEMENT