Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi de finală la Rogers Cup. Nu s-au mai întâlnit niciodată

09.08.2019 | 08:08
Cu cine joaca Simona Halep in sferturi de finala la Rogers Cup Nu sau mai intalnit niciodata

UPDATE: 09.08.2019. Simona Halep, învingătoare clar în faţa Svetlanei Kuzneţova în optimile de finală o va întâlni în sferturi pe cehoaica Marie Bouzkova, care a trecut de Jelena Ostapenko în două seturi simetrice: 6-2, 6-2. Este pentru prima dată când cele două sportive se vor afla faţă în faţă. Bouzkova, rezidentă în Florida, este locul 91 WTA şi are 21 ani. Meciul Simona Halep – Marie Bouzkova va fi ultimul din sesiunea de seară, pe terenul Central şi va începe în jurul orei 03:30-04.00 ora Bucureştiului, după partida Serena Williams – Naomi Osaka.


După ce a trecut de buna ei prietenă, rusoaica Svetlana Kuzneţova, în optimi de finală la turneul Masters Rogers Cup de la Toronto, Simona Halep a acces în faza sferturilor de finală ale acestei competiţii. Este primul turneu pe hard pentru româncă, după ce a jucat pe zgură şi în luna iulie a câştigat Grand-Slam-ul pe iarbă de la Wimbledon.

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi de finală la Rogers Cup 2019

Prin intrarea în sferturi de finală la o competiţie pe care Simona Halep o iubeşte, pentru că a fost la Mastersul din Canada de şase ori până acum şi l-a câştigat în două rânduri, românca îşi poate croi drum spre o nouă performanţă. Pentru că nici una dintre posibilele adversare din această fază nu sunt jucătoare din top 10, dar poate tocmai acest lucru ar trebui să dea de gândit, dacă privim ce rezultate au fost anul acesta la Rogers Cup.

Însăşi Simona Halep a riscat enorm în turul doi, când a intrat în turneu, în meciul cu americanca Jennifer Brady, de care s-a desprins abia în tie-break. De aceea, partida din sferturile de finală, în care va întâlni învingătoarea meciului Marie Bouzkova – Jelena Ostapenko (se joacă joi noaptea spre vineri) trebuie tratată cu toată seriozitatea, chiar dacă prin prisma poziţiilor în clasament Halep este net favorită.

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi de finală la Rogers Cup. Letona Jelena Ostapenko e coşmarul Simonei de la Roland Garros 2017

Cu Ostapenko este egală, iar cu Bouzkova nu a jucat vreodată

Jelena Ostapenko stârneşte, ori de câte ori se întâlneşte cu Halep iminentul şi permanentul regret al acelei finale de la Roland Garros 2017, pierdută de Simona în faţa letonei aproape inexplicabil, de la scorul de 1-0 la seturi, 3-0 şi 40-0 pentru Halep pe serviciul adversarei. Interesant este că nu există decât două întâlniri între cele două jucătoare, tot în 2017, după Roland Garros Simona Halep spulberând-o pe Ostapenko la China Open în două seturi, 6-2, 6-4.

Marie Bouzkova face parte din noua generaţie, are 21 de ani şi nu a jucat până acum niciodată împotriva Simonei Halep. Dacă Ostapenko ocupă locul 82 în ierarhia WTA Bouzkova, jucătoare cehă stabilită în Florida, în Statele Unite, deşi e născută la Praga, este şi ea în TOP 100, ocupând locul 91. La Toronto a produs surpriza de a o elimina pe americanca Sloane Stephens.