Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi la WTA Adelaide. Nu a pierdut niciodată cu viitoarea adversară

15.01.2020 | 10:08
Cu cine joaca Simona Halep in sferturi la WTA Adelaide Nu a pierdut niciodata cu viitoarea adversara
ADVERTISEMENT

Simona Halep a trecut de Ajla Tomljanovic în două seturi, 6-4, 7-5, iar în sferturile de finală ale turneului de la Adelaide va întâlni câștigătoarea disputei Aryna Sabalenka – Bernarda Pera, meci ce se va juca miercuri de la ora 07:30.


UPDATE, 15 ianuarie, ora 10:09. Simona Halep (4 WTA) o va înfrunta pe Aryna Sabalenka în sferturile de finală de la WTA Adelaide. Jucătoarea din Belarus a trecut, în optimi, de Bernarda Pera, clasată pe 70 în ierarhia mondială, cu scorul de 6-4, 7-5.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are avantaj la meciurile directe cu Aryna Sabalenka. Cele două s-au întâlnit de două ori în 2018, la Shenzhen și la Cincinnati, ambele partide fiind câștigat în minimum de seturi de către româncă.


Simona Halep s-a calificat în sferturi la Adelaide

Simona Halep a reușit să câștige primul meci din noul sezon, victorie ce a consemnat și calificarea în sferturi la turneul de categorie Premier de la Adelaide.

ADVERTISEMENT

În următoarea rundă, favorita doi va lupta pentru  un loc în „careul de ași” cu învingătoarea din meciul dintre Aryna Sabalenka, locul 12 WTA, și Bernarda Pera, clasată pe 70 în ierarhia mondială, programat miercuri de la ora 07:30 în turul doi de la Adelaide.

Aryna Sabalenka a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Su-Wei Hsieh, reușind să se impună cu 5-7, 6-1, 7-5, după mai bine de două ore de tenis.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Bernarda Pera a produs una dintre primele surprize ale acestui început de sezon, când a eliminat-o pe Barbora Strycova, scor 7-6 (8-6), 6-3, sportivă clasată pe locul 33 în clasamentul WTA, cu 37 de poziții mai sus decât jucătoarea din Statele Unite. Bernarda Pera a ajuns pe tabloul principal la Adelaide după calificări, unde le-a învins pe Katie Boulter, 317 WTA, și Coco Vandeweghe, poziția 317.

Procentaj de 100% victorii cu Sabalenka

Aryna Sabalenka este favorită înaintea meciului cu Bernarda Pera, ce va decide adversarul Simonei din sferturile turneului de la Adelaide. Sportiva din Belarus, clasată pe locul 12 WTA, s-a mai întâlnit cu Halep de două ori în carieră, românca reușind să se impună de fiecare dată în minimum de seturi.

ADVERTISEMENT

Prima confruntare directă dintre Halep și Sabalenka a avut loc în 2018, în sferturile turneului de la Shenzhen, Simona obținând calificarea după victoria cu 6-2, 6-2. Al doilea meci dintre cele două sportive a fost tot în sezonul 2018, în semifinalele de la Cincinnati, câștigat de Halep cu 6-3, 6-4.

Bernarda Pera, jucătoare din Statelele Unite, locul 70 mondial, cealaltă posibilă adversară a Simonei în sferturile de la Adelaide, ar fi la prima confruntare directă cu Halep.

ADVERTISEMENT