Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în sferturi la WTA Dubai. Aryna Sabalenka, viitoarea adversară

19.02.2020 | 19:59
Cu cine joaca Simona Halep in sferturi la WTA Dubai Aryna Sabalenka viitoarea adversara
ADVERTISEMENT

Simona Halep a obținut calificarea în sferturile de finală ale turneului Premier de la Dubai, după ce a învins-o în trei seturi pe tunisianca Ons Jabeur. Pentru un loc în „careul de ași”, sportiva din România va juca împotriva Arynei Sabalenka, cea care a trecut în optimi de Elise Mertens.

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Dubai

Simona Halep are ocazia să își ia revanșa în fața Arynei Sabalenka, după înfrângerea suferită în sferturile turneului de la Adelaide, din debutul acestui an.

ADVERTISEMENT

După victoria obținută în fața lui Ons Jabeur, sportiva din România o va întâlni pe Sabalenka pentru un loc în semifinalele de la Dubai.

Aryna Sabalenka, favorită șapte la Dubai, a trecut în două seturi de Elise Mertens (22 WTA), în două seturi, 6-4, 6-3, în optimi, după ce în runda inaugurală a avut nevoie de decisiv pentru a tranșa partida cu Maria Sakkari, 6-2, 4-6, 6-1.

ADVERTISEMENT

A patra întâlnire directă

Meciul din sferturile de finală ale competiției de la Dubai va consemna a patra confruntare dintre Simona Halep și Aryna Sabalenka, iar sportiva noastră conduce cu 2-1 la rezultatele directe.

Primul meci dintre cele două jucătoare a avut loc în 2018, în sferturile turneului de la Shenzhen, și a fost câștigat de Halep după două seturi scurte, 6-2, 6-2. Câteva luni mai târziu, Simona și Aryna și-au disputat un loc în finala de la Cincinnati și sportiva noastră a fost, din nou, victorioasă în minimum de seturi, 6-3, 6-4, dar avea să piardă în ultimul act cu Kiki Bertens.

ADVERTISEMENT

Cea mai recentă întâlnire dintre Halep și Sabalenka a avut loc chiar la începutul acestui an, la Adelaide, când jucătoarea din Belarus a avut o adevărată demonstrație de forță și a eliminat-o pe Halep în minimum de seturi, scor 6-4, 6-2.

În acest început de sezon, după semifinala de la Adelaide, Sabalenka nu a reușit să treacă de primul tur la Australian Open, unde Halep a făcut semifinală, fiind eliminată de Carla Suarez Navarro.

ADVERTISEMENT