Sport

Simona Halep, duel cu Amanda Anisimova în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. S-a stabilit ora de start

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2022, după ce a învins-o pe Paula Badosa. Fostul număr 1 mondial o va întâlni în sferturi pe americanca Amanda Anisimova.
05.07.2022 | 16:01
Simona Halep duel cu Amanda Anisimova in sferturile de finala de la Wimbledon 2022 Sa stabilit ora de start
Cine este adversara Simonei Halep în sferturile de finală de la Wimbledon 2022. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
05-07-2022
13:02

Halep - Anisimova se joacă pe Terenul Central

Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul zilei de miercuri, 6 iulie, iar partida Simona Halep – Amanda Anisimova a fost programată de la ora 15:30.

Meciul din sferturile de finală este primul al zilei de pe Terenul Central, iar după se va disputa întâlnirea masculină dintre americanul Taylor Fritz și spaniolul Rafael Nadal.

Sportiva românca s-a impus fără mari emoții în fața Paulei Badosa, iar „Simo” s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-2.

Cine este adversara Simonei Halep în sferturile de finală de la Wimbledon 2022

În sferturile de finală de la Wimbledon, Simona Halep va da peste jucătoarea din SUA Amanda Anisimova, care nu a avut emoții în duelul cu Harmony Tan, scor 2-0.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Amanda Anisimova au avut victorii identice, însă jucătoarea din România are un avantaj moral înaintea confruntării, fiind clasată mai bine în ierarhia WTA față de Anisimova. În plus, Simona s-a impus categoric în fața Paulei Badosa, numărul patru mondial și una dintre favoritele la câștigarea turneului de la Wimbledon.

De cealaltă parte, Amanda Anisimova a trecut de Harmony Tan, jucătoare clasată pe locul 115 în ierarhia WTA, un adversar mai facil decât cel al jucătoarei noastre.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, avantaj în meciurile directe cu Amanda Anisimova

Simona Halep și Amanda Anisimova s-au întâlnit până în prezent de trei ori, „Simo” câștigând două meciuri, în timp ce jucătoarea din SUA s-a impus într-un singur duel.

Mai mult decât atât, cele două sportive s-au întâlnit până acum o singură dată pe iarbă, chiar în 2022, iar Simona s-a impus categoric la Bad Homburg, scor 6-2, 6-1.

ADVERTISEMENT

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep este mulțumit de parcursul de până acum făcut de sportiva româncă, iar acesta chiar a postat un mesaj, în care își exprima bucuria pentru tenisul practicat de eleva sa, imediat după ce „Simo” se calificase în optimile de finală de la Wimbledon.

„Tenis frumos, Simona Halep. O echipă mândră. Suntem în a doua săptămână cu Simona Halep”, a postat Mouratoglou pe o rețea de socializare, după calificarea româncei în turul 4.

ADVERTISEMENT
  • 18 este locul pe care Simona Halep îl ocupă în clasamentul WTA
  • 30 de ani a împlinit Simona Halep pe 27 septembrie
ADVERTISEMENT