Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep în sferturile de finală de la WTA Praga

13.08.2020 | 20:09
Cu cine joaca Simona Halep in sferturile de finala de la WTA Praga
ADVERTISEMENT

Simona Halep își continuă aventura la Praga, după victoria în fața Barborei Krejcikova, scor 3-6, 7-5, 6-2. Un succes după o evoluție foarte bună a româncei, care dă speranțe pentru un nou titlu WTA.

Iar aceste speranțe vin și dacă analizăm adversara pe care Simona o va avea vineri, pentru calificarea în semifinalele competiției din Cehia. Este vorba despre Magdalena Frech, cea care a învins-o pe Arantxa Rus în turul 2.

ADVERTISEMENT

Halep nu a mai înfruntat-o niciodată în carieră pe Magdalena Frech. Poloneza, 22 de ani, este o jucătoare din noua generație. Nu a avut încă prea multe rezultate notabile în circuitul WTA.

Simona Halep – Magdalena Frech, pentru semifinalele de la WTA Praga

Ocupă în prezent locul 174 în ierarhia mondială, dar cu siguranță va urca poziții bune după această săptămână de la Praga.

ADVERTISEMENT

Magdalena Frech ceda primul set din turul 1 al calificărilor, în fața Irinei Bara. A revenit apoi și s-a impus, 2-6, 6-3, 6-1.

A mai trecut de Kaja Juvan, pentru ca drumul ei să pară încheiat după înfrângerea cu Lesia Tsurenko, din turul 3 al preliminariilor.

ADVERTISEMENT

Doar că a primit şansa de a rămâne în competiţie ca lucky loser. Şi a profitat cu o victorie în faţa Gabrielei Ruse pe tabloul principal. Iar după succesul cu Arantxa Rus, iată că are o şansă istorică pentru ea. De a juca în faţa Simonei Halep, una dintre cele mai bune jucătoare din lume.

Dacă trece și de Frech, Simona Halep ar putea fi nevoită să se lupte cu jucătoare din România pentru trofeul de la Praga. Irina Begu și Ana Bogdan sunt și ele în cursa pentru finala de duminică.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea să o înfrunte pe Irina Begu sâmbătă, în vreme ce Ana Bogdan este pe cealaltă parte de tablou. Acolo unde se află și singurul cap de serie rămas în competiție, Elise Mertens.

ADVERTISEMENT