Sport

Cu cine joacă Simona Halep în turul 1 de la WTA Toronto 2022! Organizatorii au anunțat ora de start

Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 1 de la WTA Toronto 2022. De asemenea, acum ştie şi cum arată programul spre fazele superioare al turneului din Canada.
06.08.2022 | 00:46
Cu cine joaca Simona Halep in turul 1 de la WTA Toronto 2022 Organizatorii au anuntat ora de start
Simona Halep şi-a aflat programul de la WTA Toronto 2022 (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT
08-08-2022
06:27

Simona Halep - Donna Vekic, în turul 1 de la WTA Toronto 2022

Simona Halep o v aîntâlni pe croata Donna Vekic (86 WTA), în primul tur al turneului WTA de la Toronto. Meciul se va disputa luni, 8 augsut, cu începere de la ora 18:00, pe terenul Central.

Donna Vekic a ajuns pe tabloul principal de la Totonto din postură de “lucky loser”. Ea pierduse în ultimul tur al calificărilor în fața Asiei Muhammad cu 5-7, 106, dar a beneficiat de abandonul unei alte sportive pentru a accede în primul tur.

07-08-2022
13:22

Când debutează Simona Halep la WTA Toronto 2022

Organizatorii de la WTA Toronto 2022 au anunțat programul din prima zi. Meciul Simonei Halep va avea loc în sesiunea de dimineața. Partidele de la Toronto vor lua startul la ora 18:00 (ora României), deci e posibil ca debutul Simonei să aibă loc luni, 8 august, de la această oră. Chiar dacă jocul fostului lider mondial nu va fi printre primele ale zilei, aesta va avea loc la o oră bună România, 19:30 sau cel târziu 21:00.

Simona va afla pe cine va întâlni în primul tur, după ce se vor încheia ultimele meciuri din turul 2 al calificărilor. Dacă se va califica în turul 2, a 16-a jucătoare a lumii va da piept cu învingătoarea meciului dintre Zhang Shuai şi o altă sportivă din calificări.

Simona Halep a ajuns la Toronto, unde va participa la al doilea turneu din seria pregătitoare pentru US Open. În această săptămână, românca a jucat la WTA Washington, unde a fost nevoită să se retragă, în turul 2, după ce a acuzat probleme din cauza căldurii excesive din capitala Statelor Unite ale Americii.

Ce adversar are Simona Halep în turul 1 de la WTA Toronto 2022

Cap de serie numărul 15, Simona Halep va întâlni, în turul 1, o jucătoare venită din calificări. Dacă va trece în turul 2, românca se va duela cu câştigătoarea meciului dintre Zhang Shuai şi o altă jucătoare din calificări.

ADVERTISEMENT

În turul 3, cel mai probabil, Simona Halep o va întâlni pe Anett Kontaveit, a doua favorită de la WTA Toronto 2022. Jucătoarea din Estonia are bye în turul 1, iar în următoarea fază o va întâlni pe câştigătoarea meciului dintre Jil Teichmann şi Venus Williams.

Pentru sferturile de finală, posibilul adversar va fi una dintre Aryna Sabalenka, cap de serie numărul 6, Cori Gauff sau Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon 2022.

ADVERTISEMENT

Pe partea superioară de tablou, unde se află jucătoare pe care Simona Halep le-ar putea întâlni doar în cazul unei calificări în finală, se regăsesc Iga Swiatek, principala favorită a turneului, Maria Sakkari (cap de serie 3) sau Ons Jabeur (cap de serie 5).

Simona Halep a câştigat de două ori Canadian Open, turneu care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto

Simona Halep va fi la cea de-a noua participare la Canadian Open, turneu care se dispută alternativ la Montreal şi Toronto, unde a câştigat trofeul de două ori. Din 2021, în anii impari, turneul feminin se dispută la Montreal, în timp ce competiţia masculină are loc la Toronto şi invers în anii pari.

ADVERTISEMENT

Primul succes a venit în 2016, când turneul a avut loc la Montreal. Cap de serie numărul 5, românca le-a învins pe Daria Gavrilova, Karolina Pliskova, Svetlana Kuznetsova şi pe Angelique Kerber până în finală, iar în ultimul act a trecut de Madison Keys.

Doi ani mai târziu, în 2018, Simona Halep a câştigat pentru a doua oară trofeul la Canadian Open. De această dată, fostul număr 1 mondial le-a învins pe Anastasia Pavlyuchenkova, Venus Williams, Caroline Garcia şi Ashleigh Barty, iar în finală s-a impus în faţa lui Sloane Stephens, în trei seturi.

ADVERTISEMENT

La Canadian Open, Simona Halep a mai jucat o finală, în 2015, dar a pierdut trofeul după ce s-a retras la scorul de 7-6(5), 6-7(4), 3-0 pentru Belinda Bencic. La ultima participare la Canadian Open, în 2021, românca a fost eliminată, în turul 2, de Danielle Collins.

ADVERTISEMENT