Sport

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 de la WTA Cincinnati. Va înfrunta cea mai bogată jucătoare din circuit

Simona Halep s-a califcat în turul 2 de la WTA Cincinnati, după ce a învins-o pe Magda Linette, scor 6-4, 3-6, 6-1, şi îşi aşteaptă următoarea adversară.
18.08.2021 | 09:21
Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 de la WTA Cincinnati Va infrunta cea mai bogata jucatoare din circuit
ADVERTISEMENT
18-08-2021
06:20

Simona Halep o întâlnește pe Jessica Pegula în turul 2 la Cincinnati

Jessica Pegula a trecut de Camila Giorgi, 6-2, 6-2, în turul inaugural de la Cincinnati și o va înfrunta pe Simona Halep în turul 2 al competiției.

Americanca de 27 de ani joacă cel mai bun tenis din carieră și a reușit să-și îmbunătățească performanțele de până acum la toate cele 3 turnee de Grand Slam.

Între altele, la Australian Open a fost sfert finalistă, iar la precedentul turneu nord-american, la Montreal, s-a oprit în semifinale, învinsă chiar de Giorgi.

Jessica este fiica lui Terrence și Kim Pegula, doi dintre cei mai bogați oameni din lume, recunoscuți pentru implicarea lor în fotbalul american și în hochei.

Meciul Simona Halep – Jessica Pegula se joacă, joi, de la ora 02:00 (ora României).

Simona Halep a trecut peste dezamăgirea înfrângerii de la WTA Montreal şi a învins-o pe Magda Linette, scor 6-4, 3-6, 6-1, în turul 1 de la WTA Cincinnati. Românca s-a calificat în turul 2 al turneului american şi o poate avea ca adversară pe una dintre jucătoarele în formă din această perioadă.

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 de la WTA Cincinnati

După ce a eliminat-o pe Magda Linette, Simona Halep urmează să se dueleze în turul 2 cu jucătoarea care va câştiga meciul Jessica Pegula – Camila Giorgi. Partida dintre cele două se va disputa marţi, în sesiunea de seară de la WTA Cincinnati.

ADVERTISEMENT

Camila Giorgi a fost marea surpriză a verii, după ce în weekend-ul trecut a câştigat turneul de la Montreal. Ocupantă a locului 34 WTA după succesul din Canada, italianca a beneficiat de un loc special pe tabloul de la Cincinnati.

La Montreal, Camila Giorgi le-a învins pe Elise Mertens (favorită 9), Nadia Podoroska, Petra Kvitova (favorită 7), Cori Gauff (favorită 15), Jessica Pegula şi Karolina Pliskova (favorită 4).

ADVERTISEMENT

Jessica Pegula a avut, la rândul ei, un parcurs bun la Montreal, unde a fost învinsă de Camila Giorgi în semifinale. Până în penultimul act, americanca le învinsese pe Anett Kontaveit, Anastasia Pavlyuchenkova (favorită 10), Danielle Collins, jucătoare care a eliminat-o pe Halep în turul 2, şi Ons Jabeur (favorită 13).

Duel în premieră cu Pegula sau al doilea meci cu Giorgi

Chiar dacă a devenit profesionistă în 2009, Jessica Pegula nu s-a întâlnit niciodată cu Simona Halep în circuitul WTA. Americanca ocupă locul 30 în clasamentul mondial şi a câştigat un singur turneu în carieră, în 2019, la Washington.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Simona Halep şi Camila Giorgi s-au întâlnit o singură dată, în 2015, la Miami. Meciul de acum şase ani s-a jucat în turul 3 al turneului din SUA, iar românca s-a impus în două seturi, scor 6-4, 7-5.

Cele două puteau să se întâlnească în această primăvară, când România şi Italia s-au duelat în Billie Jean King Cup, însă ambele jucătoare nu au mai participat la meciul de la Cluj.

ADVERTISEMENT

Câţi bani primeşte Simona Halep pentru calificarea în turul 2 de la WTA Cincinnati

Calificarea în turul 2 de la WTA Cincinnati i-a adus Simonei Halep un cec în valoare de 15.330 de dolari. Dacă va ajunge în turul 3, românca va încasa 24.200 de dolari. Câştigătoarea turneului va pleca acasă cu 255.220 de dolari.

Pe lângă bani, Simona Halep a primit 60 de puncte WTA. O calificare în turul 3 ar însemna un plus de 105 puncte în clasamentul WTA. Câştigătoarea de la WTA Cincinnati va primi 900 de puncte WTA.

Înainte de startul turneului de la Cincinnati, Simona Halep se afla pe locul 13 şi avea 3.925 de puncte. Românca a coborât trei locuri în clasament şi a părăsit top 10 după şapte ani şi jumătate.

ADVERTISEMENT