Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la Indian Wells! Românca și-a aflat adversara

07.03.2019 | 08:42
Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 la Indian Wells Romanca sia aflat adversara

Românca Simona Halep a aflat cu cine va juca în turul 2 la turneul de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, dotat cu premii în valoare de peste nouă milioane de dolari. Aflată pe locul 2 WTA, ea a fost direct acceptată în turul secund al competiției din California, pe care a câștigat-o în 2015 și unde anul trecut a ajuns până în semifinbale, fază în care a fost învinsă de japoneza Naomi Osaka.

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la Indian Wells

În turul 2 de la Indian Wells, Simona Halep va juca împotriva cehoiacei Barbora Strycova, locul locul 50 WTA, care a trecut în runda inaugurală de elveţianca Viktorija Golubic, jucătoare venită din calificări şi locul 82 WTA, cu scorul de 6-2, 7-6 (4), după o oră și 46 de minute. În cazul care va trece în turul trei, românca va întîlni învingătoarea partidei dintre bielorusa Aliaksandra Sasnovich, cap de serie numărul 31, și ucraineanca Kateryna Kozlova.

Simona Halep (27 de ani) și Barbora Strycova (32 de ani) s-au întâlnit de cinci ori în carieră, iar românca are avantaj clar, 4-1. Cehoiaca a câștigat primul meci direct în calificările de la Paris, din 2010, dar de atunci Halep a reușit patru victorii consecutive, toate în minimum de seturi, Beijing 2014, Indian Wells 2016, Stuttgart 2017 și Toronto 2017. Ultimul succes, în optimile de finală al competiției din Canada, a fost unul extrem de categocirc, scor 6-1, 6-0.

Simona Halep în timpul turneului Indian Wells din 2018
Simona Halep în timpul turneului Indian Wells din 2018

Buzărnescu – Gavrilova, în turul 2 la Indian Wells

Și Mihela Buzărnescu, cap de serie numărul 29 și locul 31 WTA, și-a aflat adversara din turul doi de la Indian Wells. Ea o va întâlni pe australianca Daria Gavrilova, locul 53 mondial, care a trecut de ucraineanca Dayana Yastremska, locul 37 WTA, scor 6-2, 5-7, 6-2, după două ore și 31 de minute. Buzărnescu (30 de ani) şi Gavrilova (24 de ani) s-au mai întâlnit o singură dată, în februarie, în primul tur al turneului de la Acapulco, când s-a impus sportiva din România, scor 6-4, 6-2.

Simona Halep s-a antrenat în complexul de la Indian Wells alături de cehoiaca Karolina Pliskova și speră să-și recâștige poziția de lider în clasamentul WTA, pe care a pierdut-o în favoarea japonezei Naomi Osaka după Australian Open. De partea cealaltă, Mihaela Buzărnescu pare să-și fi revenit după un început catastrofal de 2019 și se pregătește pentru a face un turneu reușit în Statele Unite ale Americii.