Sport

Simona Halep – Veronika Kudermetova, în turul 2 la WTA Cincinnati. Ora de start a meciului

După titlul cucerit la turneul de la Toronto, Simona Halep a început cu dreptul și WTA Cincinnati cu o victorie în fața Anastasiei Potapova. În turul 2, ea va juca împotriva altei sportive din Rusia.
17.08.2022 | 04:00
Simona Halep  Veronika Kudermetova in turul 2 la WTA Cincinnati Ora de start a meciului
După titlul cucerit la turneul de la Toronto, Simona Halep a început cu dreptul și WTA Cincinnati cu o victorie în fața Anastasiei Potapova. În turul 2, ea va juca împotriva altei sportive din Rusia. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
17-08-2022
07:49

Simona Halep - Veronika Kudermetova, în turul doi de la WTA Cincinnati! S-a stabilit ora de start

Simona Halep va juca în turul doi de la WTA Cincinnati cu Veronika Kudermetova. Confruntarea va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, fiind programată nu mai devreme de ora 01:30, ora României. Meciul Simonei se va disputa după finalul meciului Madison Keys – Jelena Ostapenko. 

Fostul lider mondial a învins-o în runda inaugurală pe Potapova, jucătoare ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser, după un meci de trei seturi, câştigat cu 6-4, 3-6, 6-3.

Adversar facil în turul 2 de la WTA Cincinnati pentru Simona Halep

Aflată într-o formă de zile mari, în ciuda efortului depus săptămâna trecută la Toronto, Simona Halep s-a calificat în turul 2 la WTA Cincinnati, acolo unde urmează să o întâlnească pe Veronika Kudermetova, locul 20 WTA.

ADVERTISEMENT

Rusoaica, campioană anul trecut la Charleston, a trecut în meciul de deschidere de cehoaica Barbora Krejcikova, poziția 19 în ierarhia mondială, cu un dublu 6-3, într-un meci care a durat o oră și 15 minute.

În vârstă de 25 de ani, Kudermetova s-a născut la Kazan și este antrenată de Sergei Demekhine. Pe lângă titlul de la Charleston, ea mai are în palmares patru finale, dintre care trei în acest an, la Melbourne Summer Set 1, Dubai și Istanbul.

ADVERTISEMENT

Halep, victorii categorice în fața rusoaicei

Simona Halep și Veronika Kudermetova s-au întâlnit până acum de trei ori în circuitul WTA, de fiecare dată victoria revenindu-i româncei. Mai mult, dubla campioană de Grand Slam nu i-a cedat niciun set adversarei sale.

Prima dată cele două s-a întâlnit anul trecut în turul 3 la Australian Open, atunci când Halep s-a impus cu 6-1, 6-3. Cel mai echilibrat meci, dacă se poate spune așa, a avut loc tot în 2021, în turul 2 la Moscova, când Halep a câștigat cu 6-1, 7-6 (4).

ADVERTISEMENT

Ultimul duel dintre Halep și Kudermetova a avut loc la începutul acestui an, în finala turneului Melbourne Summer Set 1. Campioana noastră a avut o evoluție entuziasmantă și i-a administrat rusoaicei un sec 6-2, 6-3.

Cincinnati, ultimul turneu înainte de US Open 2022

După succesul de la Toronto, românca a revenit în Top 10 WTA, mai exact este locul 6 în ierarhia mondială. În clasamentul WTA Race, Simona Halep a urcat pe locul 4 şi are şanse mari să joace în Turneul Campioanelor de la finalul anului.

ADVERTISEMENT

Competiția de la Cincinnati este ultima pe care Simona Halep o joacă înainte de US Open 2022. După acest turneu, ea își va lua o săptămână de pauză și apoi va intra în concurs la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT