Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la WTA Roma. Este al 10-lea duel direct contra acestei mari campioane

11.05.2021 | 22:37
Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 la WTA Roma Este al 10lea duel direct contra acestei mari campioane
Simona Halep a câștigat WTA Roma în 2020 și speră să repete această performanță și în acest an. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut un sezon dezamăgitor până acum, fără vreo finală disputată. Următoarea șansă pentru româncă este la Roma, unul dintre turneele ei favorite. L-a câștigat în premieră anul trecut, dar a mai jucat alte două finale. 


UPDATE, 11 mai, ora 22:37 / Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 la WTA Roma. La debutul ei la Foro Italico, românca o va înfrunta pe Angelique Kerber, locul 26 în clasament. â

ADVERTISEMENT

Kerber s-a calificat după ce a învins-o pe Alize Cornet, scor 6-2, 7-5. Simona Halep a avut bye în runda inaugurală. Halep şi Kerber s-au înfruntat de nouă ori până acum, ultima dată la Eastbourne 2019. S-a impus jucătoarea din Germania atunci, dar tot Halep rămâne în avantaj la directe: 5-4.

Dacă trece de Kerber, Simona Halep va juca în turul 3 cu învingătoarea dintre Jelena Ostapenko şi Ajla Tomljanovic.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are bye în runda inaugurală, iar în turul 2 va juca împotriva învingătoarei dintre Alize Cornet şi Angelique Kerber. În sferturile de finală, românca ar putea să o înfrunte pe Karolina Pliskova. O altă variantă ar fi Petra Kvitova.

Pe aceeași parte de tablou cu Simona Halep mai sunt Serena Williams și Naomi Osaka, posibile adversare în semifinale. În fine, cele mai importante adversare de pe cealaltă parte a tabloului sunt Barty, Sabalenka, Svitolina și Kenin.

ADVERTISEMENT

Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la WTA Madrid. Traseul spre a patra finală de la Foro Italico

  • turul 1: bye
  • turul 2: Kerber / Cornet
  • turul 3: Konta / Ostapenko / Tomljanovic
  • sferturi de finală: Pliskova / Kvitova
  • semifinale: Osaka / Serena Williams
  • finală: Barty / Sabalenka / Kenin / Svitolina

Turneul de la Roma este de categorie WTA 1000, iar traseul pentru apărarea titlului se anunță a fi unul foarte dificil pentru Simona Halep. Toate jucătoarele din top 15 WTA sunt prezente la această ediție a turneului din capitala Italiei.

ADVERTISEMENT

Victoria Azarenka și Kiki  Bertens sunt cele mai importante jucătoare care vor lipsi de la Roma. Ambele au suferit accidentări pe parcursul competiției de la Madrid. Bertens a explicat că problemele ei nu sunt grave și va juca peste o săptămână la Belgrad.

În schimb, la Roma vor fi prezente Serena Williams, Bianca Andreescu, Sofia Kenin, jucătoare care au lipsit de la Madrid. Serena a boicotat competiția din Spania din cauza relațiilor glaciare cu Ion Țiriac, patronul turneului. Primele două sunt pe aceeași jumătate de tablou cu Simona Halep.

Patricia Țig și Irina Begu joacă în calificările de la Roma. Sorana Cîrstea a spus pas competiției și merge la Belgrad

Patricia Țig și Irina Begu sunt jucătoarele din România care sunt prezente în calificările turneului de la Roma. Begu o va înfrunta astăzi pe Andrea Petkovic, 109 WTA, în vreme ce Patricia Țig joacă în primul tur al calificărilor cu Yafan Wang, locul 122 WTA.

Sorana Cîrstea a ales să nu joace în calificările de la Roma. A suferit și ea o accidentare în partida cu Paula Badosa, de la Madrid. Dar și-a anunțat revenirea pentru 17 mai. Este înscrisă pe tabloul principal la Belgrad.

WTA Roma este ultimul turneu de pregătire pentru Simona Halep înainte de Roland Garros, cel mai important obiectiv al româncei pentru actualul sezon. French Open 2021 se va disputa în perioada 30 mai – 13 iunie 2021.

ADVERTISEMENT