Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în turul 3 de la Australian Open. Şi-a aflat adversara

10.02.2021 | 13:01
Cu cine joaca Simona Halep in turul 3 de la Australian Open Sia aflat adversara
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 3 la Australian Open, după ce a învins-o pe Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-4, 7-5. Meciul următor se anunţă unu la fel de complicat. Va avea de înfruntat pentru prima dată în această competiţie un cap de serie, pe Veronika Kudermetova.

Veronika Kudermetova, 23 de ani, este pe locu 36 în clasamentul WTA şi favorita numărul 32 a competiţiei. A învins-o miercuri pe compatrioata ei, Varvara Gracheva, scor 5-7, 6-2, 6-2.

ADVERTISEMENT

În primul tur la Australian Open 2021, Veronika Kudermetova a trecut în minimum de seturi de Marta Kostyuk, jucătoare din Ucraina.

Cine este Veronika Kudermetova, adversara Simonei Halep în turul 3 de la Australian Open. Prima confruntare directă

A doua jucătoare a Rusiei, după Ekaterina Alexandrova, Veronika Kudermetova nu a reuşit rezultate notabile la nivel de Grand Slam până acum.

ADVERTISEMENT

De altfel, cele două victorii înregistrate în acest an la Melbourne sunt primele pentru ea pe tabloul principal la Australian Open. Unde anul trecut ceda în turul 1 la Sara Sorribes Tormo.

Veronika Kudermetova nu a ajuns niciodată mai sus de turul 3 la un Grand Slam. Această performanţă a mai realizat-o o singură dată, la Roland Garros 2019. Trecea atunci de Caroline Wozniacki în turul 1 şi apoi o învingea şi pe Zarina Diyas. Pierdea în cele din urmă la Kaia Kanepi.

ADVERTISEMENT

Simona Halep şi Veronika Kudermetova nu s-au mai înfruntat niciodată în circuitul WTA. Românca speră să se recupereze la timp pentru acel duel.

“O să urmăresc câteva meciuri cu ea. Cred că este un meci pe care pot să îl câştig dacă voi fi la cea mai bună capacitate”, a declarat Simona Halep după victoria cu Ajla Tomljanovic.

ADVERTISEMENT

Dacă o învinge şi pe Veronika Kudermetova, Simona Halep o va înfrunta în turul 4 pe Iga Swiatek. Ar fi o şansă uriaşă pentru româncă să îşi ia revanşa după eliminarea de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT