Sport

Simona Halep – Elena Rybakina, în turul 3 la US Open. Organizatorii au anunțat ora de start! Video

Simona Halep ar putea să înfrunte pentru prima dată o jucătoare cu statut de cap de serie la US Open 2021.
03.09.2021 | 00:34
Simona Halep  Elena Rybakina in turul 3 la US Open Organizatorii au anuntat ora de start Video
Simona Halep va avea o misiune complicată în turul 3 la US Open 2021. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
02-09-2021
21:37

Simona Halep - Elena Rybakina se joacă de la ora 18:00, pe arena Louis Armstrong

Organizatorii au anunțat programul zilei a 5-a la US Open 2021, cea în care Simona Halep o va înfrunta pe Elena Rybakina. Partida din turul 3 al competiției a fost programată pe arena Louis Armstrong, de la ora 11:00 în SUA, ora 18:00 a României. 

Este primul meci al zilei pe a doua arenă ca mărime de la Flushing Meadows. Astfel că nu există niciun risc ca startul partidei să fie amânat. Mai ales că arena Louis Armstrong dispune de acoperiș, deci ploaia nu poate strica programul.

Andujar – Medvedev, partidă de pe tabloul masculin, este programată să înceapă după disputa dintre Simona Halep și Elena Rybakina. 

01-09-2021
20:58

Elena Rybakina a învins-o pe Caroline Garcia și va juca împotriva Simonei Halep în turul 3 la US Open

Elena Rybakina și-a respectat statutul de favorită și a învins-o în minimum de seturi pe Caroline Garcia, scor 6-1, 6-4. Jucătoarea din Kazahstan merge în turul 3, unde o va înfrunta pe Simona Halep.

Elena Rybakina este favorită 19 la US Open 2021 și este primul cap de serie care iese în calea Simonei Halep la această competiție. Rybakina a demonstrat din nou că este în mare formă.

Partida Simona Halep – Elena Rybakina se va disputa în cursul zilei de vineri, iar joi seară va fi anunțată ora de start.

Simona Halep s-a calificat fără nicio emoție în turul 3 la US Open 2021 și rămâne fără set pierdut în competiție după primele două partide. A fost 6-3, 6-1 contra Kristinei Kucova.

Partida a fost în mod evident mult mai facilă decât cea din turul 1, contra italiencei Camila Giorgi. Kucova, jucătoare din afara top 100, nu a putut face față la loviturile precise ale Simonei Halep.

ADVERTISEMENT

Cu cine joacă Simona Halep în turul 3 la US Open. Elena Rybakina sau Caroline Garcia pentru româncă

Dar turul 3 va aduce cu siguranță o confruntare mult mai complicată pentru jucătoarea din România, favorită 12 a competiției. Va juca împotriva învingătoarei dintre Elena Rybakina și Caroline Garcia.

Rybakina pornește ca favorită în partida care se dispută în această seară, în jurul orei 22:00. Jucătoarea din Kazahstan este cap de serie numărul 19 la US Open 2021.

ADVERTISEMENT

Dacă Rybakina merge în turul 3, atunci va fi prima jucătoare cu statut de cap de serie pe care Simona o înfruntă la această ediție. Camila Giorgi, adversara din turul 1, a ratat la limită acest privilegiu.

Simona Halep, victorie la ultimul meci direct cu Rybakina, în finala de la Dubai. S-a accidentat, însă, la înfruntarea din 2019

Este 1-1 la meciuri directe între Simona Halep și Elena Rybakina. Ultima confruntare directă a fost câștigată de româncă, în finala de la Dubai, în 2020, cu puțin înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

A fost atunci o partidă foarte echilibrată și la un nivel ridicat, pe care Simona a câștigat-o după tiebreak în decisiv. Primul duel direct cu Rybakina, la Wuhan 2019, este unul de tristă amintire pentru Halep.

Atunci, Simona a fost nevoită să se retragă în primul set, la 4-5, după ce a făcut o mișcare greșită. A avut apoi mari probleme la spate și a ratat complet finalul acelui sezon. Elena Rybakina, 22 de ani, este o jucătoare de forță, cu lovituri foarte tăioase. Și un serviciu năprasnic. A fost adesea comparată cu Maria Sharapova.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a jucat nu mai puțin de opt partide împotriva Carolinei Garcia. A câștigat șapte dintre duelurile cu franțuzoaica

Chiar și în cazul în care Garcia va produce surpriza și se va califica în turul 3, misiune Simonei tot nu va fi ușoară. Asta chiar dacă franțuzoaica de 27 de ani nu traversează cea mai bună perioadă a carierei. A ajuns pe locul 62 în clasamentul WTA.

Garcia este și ea o jucătoare puternică, are o deplasare decentă în teren și servește destul de precis. Doar că este ușor pusă în dificultate pe raliurile prelungite. Astfel că Simona Halep a cam bătut-o când a prins-o.

Halep și Garcia s-au înfruntat de opt ori, iar Simona a reușit să se impună în șapte dintre ocazii. Ultima dată chiar în acest an, la Miami, 6-0 în setul decisiv. Singura victorie a franțuzoaicei a venit în 2017, în finala de la Beijing. După acel meci, Simona Halep devenea lider mondial pentru prima dată în carieră.

ADVERTISEMENT
Tags: