Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep în optimi la Australian Open. Are șansa să își ia revanșa

12.02.2021 | 14:09
Cu cine joaca Simona Halep in optimi la Australian Open Are sansa sa isi ia revansa
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 4 la Australian Open 2021, după ce a învins-o pe Veronika Kudermetova, scor 6-1, 6-3. Rusoaica, favorită 32 a competiţiei, a fost primul cap de serie pe care l-a înfruntat jucătoarea din România. Iar în următoarele tururi, Simona va avea misiuni chiar mai complicate.

Simona Halep va juca împotriva polonezei Iga Swiatek în optimile Australian Open

UPDATE 12 FEBRUARIE, ora 14:15 / Simona Halep va juca împotriva polonezei Iga Swiatek în optimile Australian Open și are acum șansa să-și ia revanșa după înfrângerea suferită la Roland Garros 2020, în aceeași fază a competiției.

ADVERTISEMENT

În turul 3, Iga Swiatek a învins-o pe franțuzoiaca Fiona Ferro cu scorul de 6-4, 6-3. Meciul dintre Simona Halep și Iga Swiatek este programat pentru duminică, 14 februarie.


Următoarea adversară a Simonei Halep, în turul 4 la Australian Open, este învingătoarea din duelul Iga Swiatek – Fiona Ferro. Partida va începe în jurul orei 12:30, pe Margaret Court, după duelul dintre Denis Shapovalov şi Felix Auger Aliassime.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Polonia, cap de serie numărul 15, porneşte ca mare favorită. Astfel că Simona ar putea avea şansa revanşei după eşecul de la Roland Garros. Ar putea fi a treia confruntare directă dintre cele două.

Simona Halep, posibil duel cu Iga Swiatek în optimi la Australian Open. Românca pierdea clar ultimul duel direct

La începutul lunii octombrie, în turul 4 la French Open, Simona Halep ceda surprinzător în faţa lui Swiatek. Asta în ciuda faptului că românca era marea favorită a turneului de Grand Slam de la Paris. A fost un neverosimil 6-1, 6-2 în favoarea polonezei. Swiatek avea să câştige Roland Garros 2020, după o finală cu Sofia Kenin.

ADVERTISEMENT

Prima confruntare directă dintre Simona Halep şi Iga Swiatek a avut loc tot la Roland Garros, ediţia din 2019. Tot în turul 4. A fost atunci un succes clar al româncei, scor 6-1, 6-0.

Pentru Simona Halep ar fi o premieră un duel cu Fiona Ferro. Franţuzoaica, locul 46 WTA, este o jucătoare de forţă, cu serviciu şi lovituri puternice. Are două titluri WTA în carieră, Lausanne 2019 şi Palermo 2020.

ADVERTISEMENT

Partida Simonei Halep din turul 4 va fi programată în cursul zilei de duminică. Iar ora de start va fi anunţată sâmbătă dimineaţă. Halep va avea zi liberă sâmbătă, după ce a fost eliminată din proba de dublu.

Traseul Simonei Halep pentru un nou titlu de Grand Slam, primul pentru ea la Australian Open, se anunţă unul foarte complicat. Dacă trece în sferturile de finală, Simona Halep ar putea să o înfrunte pe Serena Williams. Iar în semifinale ar putea fi un duel cu Naomi Osaka. Ambele sunt în formă excelentă.

Autorităţile locale din statul Victoria au anunţat că se va juca fără spectatori la Melbourne începând de sâmbătă, până miercuri. Astfel că meciurile din turul 4 şi sferturi vor fi fără fani în tribune.

ADVERTISEMENT