Simona Halep

Cu cine joacă Simona Halep la WTA Beijing. Adversara din turul 2

29.09.2019 | 13:00
Cu cine joaca Simona Halep la WTA Beijing Adversara din turul 2

Deşi a ieşit prematur din competiţie la turneul Premier 5 de la Wuhan, încă din turul 2, când a abandonat în faţa kazahei Elena Rîbakina la scorul de 5-4 în faovarea acesteia în primul set, din cauza unor puternice dureri de spate, Simona Halep se află acum la Beijing, unde se derulează un alt turneu important de tip, Premier Mandatory.


UPDATE, 29 septembrie, ora 10:18 / Simona Halep a reușit să treacă de Rebecca Peterson în turul 1 de la turneul din Beijing. Campioana de la Wimbledon a învins-o pe suedeză în două seturi, 6-1, 6-1. În turul 2, campioana de la Wimbledon va peste Ekaterina Alexandrova, care a învins-o pe Bernarda Pera.


Știre inițială:

Simona Halep – Rebecca Peterson în turul 1 la WTA Beijing

Românca a împlinit vineri, 27 septembrie, vârsta de 28 de ani şi a decis să meargă la turneul de la Beijing după ce a consultat un medic chinez şi spune că se simte mult mai bine, fiind încrezătoare că poate face o figură frumoasă. Adversară în primul tur îi este ocupanta locului 53 WTA, suedeza Rebecca Peterson, care a câştigat în acest an, tot în China, la Nanchang, primul ei titlu important din carieră. Ironia face să fi învins în finală tocmai pe Elena Rîbakina, adică jucătoarea în faţa căreia a abandonat la Wuhan Simona Halep.

La prima vedere nu s-ar anunța un meci foarte greu pentru constănțeancă, însă necunoscutele pot proveni în primul rând din starea de sănătate a Simonei, marele semn de întrebare fiind dacă va putea juca în condiții normale, fără durerile de spate. Simona este în cursa pentru un loc la Turneul Campioanelor de la Shenzen.

Simona Halep – Rebecca Peterson WTA Beijing. Suedeza e locul 53 WTA

În turul 2 Halep ar urma să joace împotriva învingătoarei dintre Alexandrova și Pera

În cazul în care partida cu Rebecca Peterson va fi câștigată Halep ar urma să întâlnească în turul 2 pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Elena Alexandrova și americanca Bernarda Pera. Cel mai important lucru este însă de evaluat starea sănătății sportivei noastre, pentru că și dacă ar obține calificarea la Turneul Campioanelor, de care este aproape, o recidivă nedorită la Beijing ar putea compromite prezența la Shenzen.

Simona Halep – Rebecca Peterson WTA Beijing. În turul 2 învingătoarea din acest meci ar putea da de americanca Bernarda Pera

Rebecca Peterson este o jucătoare născută pe 6 august 1995 la Stockholm, tatăl ei fiind estonian la origini. De altminteri el a fost mult timp antrenorul Rebeccăi, jucătoare care mai are în palmares, în 2015 un succes la dublu alături de belgianca Yaseline Bonaventure în turneul de la Rio de Janeiro, într-o finală încheiată după numai trei ghemuri în fața perechii Irina Begu / Maria Irigoyen, ca urmare a accidentării argentiniencei. Până în prezent a câștigat din tenis 1,2 milioane de dolari, față de 33 milioane din conturile Simonei Halep.