Sporturi

Cu cine joacă Simona Halep la Miami. Traseu complicat pentru fostul lider mondial

22.03.2021 | 08:32
Cu cine joaca Simona Halep la Miami Traseu complicat pentru fostul lider mondial
Cu cine joacă Simona Halep la Miami. Traseu complicat pentru fostul lider mondial
ADVERTISEMENT

Simona Halep și-a aflat prima adversară din turneul de la Miami. Turneul american este prima competiție WTA din categoria 1.000 a acestui an. Competiția se va juca între 23 martie și 4 aprilie.

Clasată pe locul 3 în ierarhia WTA, Halep va avea un traseu dificil până în finală. Ea ar putea să dea peste Ashleigh Barty, liderul mondial, dar și peste Naomi Osaka, cea mai în formă jucătoare din lume.

ADVERTISEMENT

Și-au aflat adversarele din primul tur și celelalte românce din competiție. Irina Begu va avea o misiune dificilă, în timp ce pentru Sorana Cîrstea o calificare ar trebui să fie o simplă formalitate.

Cu cine joacă Simona Halep la Miami. Barty în semifinală, Osaka în ultimul act?

În vârstă de 29 de ani, Simona Halep vrea să înceapă anul în forță și să revină în preajma locului 1 al ierarhiei WTA. Prima ocazie pentru româncă să acumuleze puncte este turneul 1.000 de la Miami.

ADVERTISEMENT

Halep va intra în competiție direct în turul 2, acolo unde va da peste Caroline Garcia, cel mai probabil. Franțuzoaica de pe locul 51 va da piept, în primul tur, cu o jucătoare venită din calificări.

Dacă se califică, Halep ar putea da apoi de câștigătoarea duelului Cori Gauff (36 WTA) – Anastasija Sevastova (57 WTA). Dacă se califică în optimi, o potențială adversară pentru Simona este Iga Swiatek (16 WTA).

ADVERTISEMENT

În sferturi, pe traseul Simonei pot apărea Elina Svitolina (5 WTA) sau Petra Kvitova (10 WTA), pentru ca în semifinale să existe posibilitatea unei confruntări cu Ashleigh Barty (1 WTA).

În ultimul act al competiției, Halep va întâlni o jucătoare din partea de jos a tabloului, acolo unde concurează Naomi Osaka (2 WTA), Karolina Pliskova (6 WTA), Bianca Andreescu (9 WTA) sau Sofia Kenin (4 WTA).

ADVERTISEMENT
  • Caroline Garcia are cele mai mari șanse să fie adversara Simonei Halep în turul 2 la Miami;
  • Swiatek, Svitolina, Barty sau Osaka ar putea ieși în calea româncei pe parcursul turneului.

Duel echilibrat pentru Irina Begu. Misiune facilă pentru Sorana Cîrstea

Celelalte două românce care vor fi prezente la Miami sunt Irina Begu și Sorana Cîrstea. Clasată pe locul 74 în ierarhia WTA, Begu o va avea de înfruntat în primul tur pe rusoaica Anna Kalinskaya (72 WTA).

Sorana Cîrstea (66 WTA), în schimb, va avea un adversar mult mai ușor de abordat, în persoana americancei Katrina Scot. În vârstă de doar 16 ani, aceasta este pe locul 443 în clasamentul mondial feminin.

  • 30 de ani are Sorana Cîrstea;
  • 16 ani are Katrina Scot, adversara sa din primul tur de la Miami.
ADVERTISEMENT